Demokrat Haber’in gazetecilik duyarlılığı, rehber edindiği “kendine demokrat olmamak” prensibinde anlamını buluyor. Çünkü Demokrat Haber, herhangi bir ideolojik, siyasi noktada durarak değil, demokrasinin “çeşitlilik içerisinde birlik” olmasını hareket noktası yaparak yayın yapacak. Mağdur ve mazlum olandan, itirazı olandan, özgürlük isteyenden yana taraf olurken, her türlü tekelci, demokrasi karşıtı anlayışla arasına kalın bir mesafe koyacak. Demokrasi ve özgürlük değerlerini herkes için savunacak; bunun için “farklı” olacak.

Demokrat Haber, bu farkı ile internet alemindeki sayısız haber sitesinden herhangi biri olmayacak; haberleri, analizleri ve yorumlarıyla ufkunuzu açacak, dünyada ve ülkemizde olup bitene duyarlı herkesin tercihlerinde yer edinecek.

Demokrat Haber’in genç, dinamik ve çeşitli yazar kadrosu, daha da zenginleşecek. Yazarlarımızın gözünden gündemi izlemek, bakış açınıza yeni boyutlar kazandıracak.

İnternet dünyasının sınırsız ve şekilsiz dünyasında yeni bir soluk olmak, biliyoruz ki, ancak fark yaratarak mümkün olabilir. Bu iddianın sahibiyiz. Emek ve çabamızın karşılık bulacağını da biliyoruz. Çünkü siz varsınız ve doğrudan, hakikatten, adalet ve özgürlük değerlerinden yana hiçbir gayret, boşuna değildir…

KERVAN YOLDA DÜZÜLÜR

Türkiye’de aktarılması ve yorumlanması gereken hızlı gelişmeler bizim de daha hızlı yayına geçmemize neden oldu. O nedenle “biraz da kervan yolda düzülsün” dedik. Sizlerin de somut katkılarıyla, bize ileteceğinizi umduğumuz özel haberler, dosyalar, araştırmalar, bilgiler, röportajlar ile yayıncılıkta güçlü bir demokrat tavır oluşturacağımızı umuyoruz…

Birlikte başaracağımıza inancımızla…

14 Ocak 2011

Demokrat Haber