AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, “Bir kanaldaki yarışma programında sunucu öyle bir kıyafet giymiş ki olmaz bu. Kimseye karıştığımız yok ama çok aşırı. Dünyada kabul edilemez” sözlerinin ardından atv’de yayımlanan ‘Veliaht’ programını sunan Gözde Kansu’nun işine son verildiği iddiası RTÜK’te rahatsızlık yarattı. RTÜK’ün CHP kontenjanından üyesi Ali Öztunç, kurulun bu konuda değerlendirme yapılıp yapılmayacağına karar vermesini talep etti.

Radikal'in haberine göre, Öztunç’un talebi şu şekilde:

“Toplumun milli ve manevi değerleri, müstehcenlik, ifade özgürlüğü gibi başlıklarda tartışılan konuyla ilgili RTÜK’ün işlem yapıp yapmadığı tartışılmaktadır. Gözde Kansu’nun bu açıklamaların ardından işine son verilmesi, başta ülkemiz kadınları, herkesi rencide etmiştir.

atv’nin ‘Veliaht’ programının sunucusu Kansu’nun kıyafetinin yayın ilkeleriyle bağdaşıp bağdaşmadığı ve programlarda sunucuların kıyafetleriyle ilgili değerlendirme yapılıp yapılmayacağı hususunda karar alınması gerekmektedir. Zira Hüseyin Çelik’in beyan ettiği görüşlerde haklılık payı varsa bu haklılığın yayın, hizmet ilkelerindeki karşılığının da olacağı açıktır. Burada aykırılık bulunmuyorsa Kansu’nun kıyafetinin yayın hizmet ilkelerine aykırı bulunmadığının tespiti yapılarak kamuoyuna beyan edilmesinin yerinde olacağı düşünülmektedir.

Çelik’i rahatsız etmiş olduğu anlaşılan görüntülerin İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı tarafından yayın hizmet ilkeleri kapsamında raporlaştırılarak Üst Kurul’a getirilmesi hususunda gereğini arz ederim.”