Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasının ardından başlatılan ve Nazlı Ilıcak ve Mümtaz’er Türköne gibi cemaate yakın isimlerin de katılmasıyla tartışma yaratan “Umut Nöbeti” hakkında, Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Avukat Akın Atalay bir açıklama yaptı.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Atalay, “Umut Nöbeti”nin Cumhuriyet gazetesi ile kurumsal bir ilgisinin olmadığını söyledi.

Silivri cezaevi önünde tutulan nöbetin ve orada organizasyonun yapılmasının @cumhuriyetgzt ile kurumsal bir ilgisi, ilişiği yoktur” diyen Atalay açıklamasına şöyle devam etti:

“Önünde, ardında, sağında, solunda, yanında, yöresinde hiç bir örgüt, cemaat, parti yoktur. Herhangi bir siyasi, dini, ekonomik güç odağı ile gazetecilik ve habercilik ilişkisi dışına taşan aidiyet, akrabalık, yandaşlık, birliktelik, işbirliği, vb ilişkisi de yoktur. Bunun aksine iddialar maksatlı bir yalandır. Bu yalanların nedeni, iktidar sahiplerine biat etmeden, boyun eğmeden gerçeklerin yazılmasıdır”