İstanbul’da görevli savcıların avantajlı şekilde Ayazma’daki lüks konutlara sahip olmasını CHP’nin soru önergesiyle gündeme getiren gazeteci Canan Coşkun’un 23 yıl 4 ay hapsi isteniyor.

Cumhuriyet gazetesi muhabiri Canan Coşkun hakkında, “Yargıda tartışılan konut satışı” başlıklı haber nedeniyle İstanbul ve Küçükçekmece’de görevli sekiz savcının şikayetiyle dava açıldı.

Cumhuriyet gazetesinin 20 Şubat 2015 tarihli sayısında çıkan haberde görevlerinden dolayı savcılara hakaret edildiği ileri sürüldüğü için gazeteci Coşkun ile ilgili, Cumhuriyet savcısı Umut Tepe iddianame düzenledi. Haber Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Umut Oran'ın konuyla ilgili verdiği soru önergesine atıfla yapılmıştı.

İKİSİ MÜŞTEKİ, SEKİZİ MAĞDUR     

İstanbul Cumhuriyet başsavcı vekili Orhan Kapıcı ve savcı Orhan Yiğit, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada müşteki olarak yer alıyorlar.

İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilleri Fuzuli Aydoğdu, İrfan Fidan ve İsmail Uçar, İstanbul Cumhuriyet savcısı Mehmet Demir, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Ali Doğan ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun ise yayından mağdur olan görevliler olarak yer alıyorlar.

TCK 125 İÇİN: !10 KEZ UYGULANSIN’     

Gazeteci için Ceza Kanunu’nun (TCK) 125/1, 2, 3 (a), 4 Maddesi ve 53. Maddesinin 10 kez uygulanması talep edildi. Gazeteci Canan Coşkun’un 23 yıl 4 ay hapsi isteniyor.

19 Haziran 2015 tarihli iddianamede Coşkun’un, Emlak konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi’nin özel indirimi uygulandığı iddia ederek şikayetçi ve mağdurların itibarlarını zedelediği ileri sürülüyor.

AYAZMA’DAKİ LÜKS KONUTLAR       

Gazeteci, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın 15 Eylül 2014 tarihinde konuyla ilgili Meclise sunduğu soru önergesine de atıf yaparak, Ayazma’daki lüks konutlar için Emlak Konutun belirlediği fiyatlarla hakimler ve savcılar için belirlenen fiyatlar arasında farklar olduğunu, Yargıda Birlik Platformu üyesi hakim ve savcıların düşük fiyatla konu sahibi edildiğini gündeme getirmişti . (Bianet)