Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Koza İpek Grubu'na ait medya kuruluşlarına yapılan baskıları kınadığını açıkladı.

CPJ adına açıklamada bulunan kurumun Avrupa ve Orta Asya Koordinatörü Nina Ognianova, “Bir kaç gün sonra yapılacak parlamento seçimleri öncesi haber yayınları yerine deve filmini koymak Türk yetkililerin ülkenin demokratik yapısına formaliteden dahi bir saygısının kalmadığını göstermekte,” dedi.

Ognianova, “Türk hükümetine, derhal Bugün TV, Kanaltürk TV ve diğer Koza İpek medya organları yöneticilerinin hakları olan görevlerine dönmeleri yolunda çağrıda bulunuyoruz,” dedi.

Polisin baskın ile iki canlı televizyon kanalının yayınını kapattığına dikkat çeken CPJ, şirketin devletin el koyma kararına yasal gerekçesinin bulunmadığı yolunda itirazına vurgu yaptı.

CPJ, holding sahibi Akın İpek’in açıklamalarına da yer verdi. Akın İpek’in şirketine yönelik finansal soruşturmada herhangi bir suçun bulunmadığı ve el koyma işleminin tamamen siyasi nedenlerle yapıldığını söylediği aktarıldı.