Geldiğimiz son nokta bu... CNN Türk yöneticisi rejiyi basıp canlı yayına sansür uygulamaya kalktı... Kulisler bu olayla çalkalanıyor.

GAZETECİLER.COM (ÖZEL KULİS/ YORUM)
Hacer Alkan

Bu olay medyanın "helvasını kavurup" haberciliğin ruhuna Fatiha okuttu...
CNN Türk koridorları, rejisi, kameramanı, yönetmeni, editörü, çaycısı... Hepsi bu olayın tanığı...

Saat 11.00 suları... (29 Aralık 2011)
Uludere vahametinin internet sitelerine düştüğü, twitterin bu olayla çalkalandığı anlar... CNN Türk'te o sırada Medya Mahallesi başlıyor. Yılların deneyimli ismi Ayşenur Arslan ekranda, konuğu da bir diğer deneyimli gazeteci Can Dündar...

Ayşenur Arslan programın açılışında Uludere'deki olayı duyuruyor ve "Çok fena bir haber geldi. Televizyonlarda resmi açıklama bekleniyor. Vali kısa süre önce açıklamayı yapmış, haber kanalları girer mi bilmiyoruz ama biz biraz sonra ayrıntısıyla vereceğiz" diyor.

YÖNETİCİ REJİYİ BASTI

Bu anonstan sonra CNN Türk'te meslek adına utanç verici olaylar yaşanıyor... Ayşenur Arslan'ın anonsunu duyan yönetici bir zat koşup geliyor ve rejiyi basıyor. Canlı yayını sansür etmeye çalışan bu haber kanalı yöneticisi, yönetmen ve teknik ekibin şaşkın bakışları arasında Ayşenur Arslan'ın kulaklığına şu sözleri söylüyor:
-"Uludere olayına girmeyin! Bu haber verilmeyecek"...

Vahim ve bir o kadar da acınası bir tablo...
İşi haber vermek olan haber kanalı yöneticisi, Türkiye tarihine kara bir leke olarak düşecek 35 kişinin ölümünü duyuran programcısını SUSTURMAYAçalışıyor.
Canlı canlı baskı, canlı canlı sansür uyguluyor, uygulamaya niyet ediyor.
Bu yönetici "korkudan öyle sinmiş" öylesine kendini kaybetmiş ki talimatlasusturmaya kalktığı kişinin bir spiker değil yılların deneyimli habercisi olduğunun ayırdına bile varamıyor.

Nihayetinde Ayşenur Arslan bir süre duralasa da bildiğini okuyor... ŞırnakValisi'nin yaptığı açıklamayı canlı yayında duyuruyor. O sırada rejide olan zat bu kez ekrana yansıyan KJ'yi sansürlüyor. Yayına VALİ'DEN AÇIKLAMA gibi "açıklamaya" muhtaç, anlamsız bir alt yazı veriliyor.

NOT YAZIP YOLLUYOR

Resmi makamdan gelmiş vali açıklamasından bile korkan CNN Türk yöneticisi, bu kez özel bir not hazırlayıp stüdyoya, Ayşenur Arslan'ın önünü yollatıyor. Notta ne yazdığını bilmiyoruz ama tahminde zorlanmıyoruz; "SUS!" diyor CNN Türk'ün "korkudan benliğini kaybetmiş" yöneticisi... Ayşenur Arslan o notu da takmıyor ve Can Dündar ile birlikte Uledere olayını (medyanın ürkütücü sessizliğini de yererek) veriyor...

VAHİM!

Vahim olay ile CNN Türk'ün vahim hali de su yüzüne çıkıyor.
Öğreniyoruz ki 35 kişinin ölümünü halktan gizlemeye çalışan bir haber kanalıvar bu ülkede...
Öğreniyoru ki... Canlı yayını sansürleyen, programcısını susturmaya çalışan bir haber kanalı yöneticisi var bu ülkede...
Öğreniyoruz ki... Vali'nin açıklamasını bile vermekten korkan bir medya var bu ülkede...
Vahim hem de çok vahim!

Sadece CNN Türk değil, SKY Türk, NTV gibi önünde "haber" kanalı ünvanı olan tüm kanallar bu olayda alınlarına SANSÜR lekesini yapıştırdılar.
Hem de devlet kanalıyla bile değil OTOSANSÜR denilen sinmişlik eliyle...
Ne diyelim...
Rahmetli haber kanalları ruhuna EL FATİHA!...