Daha önce herhangi bir kaynak belirtmeden, 'edinilen bilgiye göre' diyerek, TSK’nın PKK kamplarına yönelik hava saldırılarında bombalanan Zergele köyünün 'sivil yerleşim alanı değil örgüt kampı', hayatını kaybedenlerin de 'sivil değil PKK'li olduğunu' öne süren haber kanalı CNN Türk, bir 'savaş haberi'ne daha imza attı.

'ORAN'LAR, 'BÜYÜK ÖLÇÜDE'LER VE DİĞERLERİ...

'CNN Türk/Özel' mahracının kullanıldığı, herhangi bir muhabir isminin bulunmadığı 'haber', bu kez Ankara'daki 'istihbarat raporuna' dayandırılırken; ilgili 'haber'de PKK'ye yönelik operasyonlara dair 'bilanço' aktarıldı.

"Hava harekatları ne kadar etkili oldu?" diye sorulan 'haber'de, "Ankara'da bu sorunun yanıtı, istihbarat raporlarında veriliyor. Buna göre PKK kampları büyük ölçüde tahrip oldu. Bombardımanların Kandil, Hakurk, Zap, Gara, Metina, Haftanin, Avaşin-Basyan kamplarına yüzde 80 oranında hasar verdiği raporlara yansıdı," ifadelerine yer verildi.

ANADOLU AJANSI GİBİ 'YUVARLADILAR': "300'E YAKIN TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ..."

Anadolu Ajansı gibi 'yuvarlama' rakamlarla servis edilen CNN Türk 'haber'inde, raporlar referans gösterilerek, "operasyonlarda 300'e yakın terörist öldürüldü, yaklaşık 500'ü yaralandı. Böylece 800 civarında teröristin 'savaş dışı' kaldığı yazıldı. Örgütün lider kadrosundaki bazı isimler ise yer değiştirmek zorunda kaldı," denildi.

CNN Türk'ün 'özel' savaş haberinde ayrıca, KCK Yürütme Konseyi üyesi olan Murat Karayılan'ın İran'a, KCK Eş Başkanı Cemil Bayık'ın da Suriye'ye geçtiği iddia edildi.

PKK, OPERASYONLAR İÇİN 'FİYASKO' DEMİŞ; '11 KAYBIMIZ VAR' AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Öte yandan Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, PKK kamplarına yönelik operasyonlarda kaç gerillanın yaşamını yitirdiğine ilişkin yazılı açıklama yapmıştı. İlgili açıklamada Anadolu Ajansı başta olmak üzere medyada yer alan 'kayıp' haberleri sert bir şekilde eleştirilirken, hava saldırıları için 'fiyasko' yorumu yapılmıştı. PKK, yaptığı açıklamada, 17 gündür süren hava saldırılarında 11 gerillanın yaşamını yitirdiğini bildirmişti

ERDOĞAN'IN MUHTARLARA 'FİŞLEME' ÇAĞRISI DA HABERDE

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün muhtaralara yaptığı konuşmaya da yer verilen CNN Türk'ün 'özel haberi'nde, Erdoğan'ın 'ev ev fişleme'yi buyurduğu "Hangi evde kim var, nedir ne değildir. Benim muhtarım bunu gelecek, orada kaymakamına, valisine emniyet müdürüne bildirecek," sözleri de aktarıldı.

SOSYAL MEDYA Tİ'YE ALDI: 'UFAK ATIN DA CİVCİVLER YESİN'

Diğer taraftan CNN Türk'ün bu 'haber'i sosyal medyada okuyucuların tepkisini topladı. Okurlar, CNN Türk'ü 'savaş medyası' olmakla suçlarken, "Haber merkezinizi saraya mı taşıdınız?" diye sordu. Twitter'da CNN Türk'e yönelik bazı tepkiler şöyle:

Çîya @lotikxanee: Oğlum insanlar ölmesin diye haber yapın onun için çalışın.

Onur Gunay @OnurGunayyy: Ufak atın da civcivler yesin.

Mehmet Siverek @MehmetSiverek: Haber merkezinizi saraya mı taşıdınız?

YUDO REİS PORSUK @yumosh: Kamki 0 tuşu takılı kalmış

aha1966 @aha1966: İyi yuvarlamışsınız; 300-500 artık devlet ne verdiyse. Zaten oralar hep BBG gibi değil miydi, görüntü de yayınlasanız, Tv'siniz ya :))

Kirkor Narsistyan @bunsenbeki: Az destekli atsaydınız yahu. Her öldürülen PKK’linin cenazesi Türkiye’ye geliyor sonuçta. 3 günde bilanço buysa 1 ayda PKK biter :)

Kirkor Narsistyan @bunsenbeki: İstikamet 90’lara çevrilince basın da savaş çığırtkanlığında eski rolünü üstleniyor: 'Jetlerimiz inlerine girdi', 'Bahoz Erdal kıskıvrak..'

Efe Deniz @oekyanos: Yalnız 90'larda değiliz, şu an herkes götüyle gülüyor bu habere :))

(Demokrat Haber)