Korona virüsü (Covid-19) yasaklarına rağmen AKP'nin düzenlediği kongreler tartışma yaratırken, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in televizyon kanallarının yöneticilerine kalabalık görüntüleri kullanmamaları için talimat gönderdiğini iddia edildi.

RTÜK'ün CHP kontenjanından üyesi İlhan Taşcı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in televizyon kanallarının yöneticilerine "lebaleb" görüntüleri kullanmamaları için özel hattan talimat gönderdiğini yazdı.

Taşcı Twitter paylaşımında, "RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bugün televizyon kanallarının yöneticilerine özel hattan bir “talimat” gönderdi. Televizyonların lebalep görüntüleri kullanmamaları; bunun yerine “boş cadde ve sokak görüntülerinin kullanılmasını” istendi! Stadlar, kongreler gösterilmeyecek!!!" ifadesini kullandı.

AKP kongreleri ve kalabalık cenaze törenleri eleştiri konusu olurken son olarak da Adana Demirspor maçına taraftar alınması tepki toplamıştı.

Samsunpor Başkanı konuya ilişkin olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun oğlunu işaret etmişti. Soylu ise "İftira" demişti.