12 kişinin katledildiği Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed karikatürünü köşelerinde yayınladıkları gerekçesiyle Cumhuriyet gazetesi yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya hakkında 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya’ya "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlaması yapıldı.

Karan ve Çetinkaya hakkındaki iddianame asliye ceza mahkemesine sunuldu. İddianamede, Çetinkaya ve Karan'ın 14 Ocak tarihli köşe yazılarında, Fransa'da faaliyet gösteren "Charlie Hebdo" dergisinde yayımlanan Hz. Muhammed'e ait olduğu iddia edilen, "beyaz sarıklı, sakallı, uzun burunlu, burnunun her iki yanında aşağıya doğru sarkan ağız ve sakalı ile elinde beyaz bir döviz üzerinde Je Suis Charlie (Ben Çarliyim) yazan beyaz giysili" kişinin tasvir edildiği karikatüre yer verdikleri anlatıldı.

Cumhuriyet gazetesi de dayanışma amacıyla Charlie Hebdo karikatürlerinden bir seçki yayımlayacağını duyurduğu gece polis baskınına uğramış ve ardından da aşırı muhafazakar haber siteleriyle gazeteler tarafından hedef gösterilmişti.