Beyin kanamasına bağlı olarak tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden Birgün gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü İbrahim Çeşmecioğlu için Birgün Gazetesi önünde tören düzenlendi.

Mecidiyeköy'de bulunan Birgün gazetesi önünde düzenlenen törene gazete çalışanları, İbrahim Çeşmecioğlunun eşi Kader Çeşmecioğlu, Özgürlük ve Daynışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, bağımsız milletvekili seçilen Sırrı Süreyya Önder ve aralarında DİSK'inde bulunduğu birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Gazete önünde düzenlenen törende Birgün Gazetesi adına İbrahim Aydın ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Alper Taş bir konuşma yaptı.

İbrahim Çeşmeci'nin yeğeni Berk Uslu dayısının çok iyi bir insan olduğunu belirterek, "O herkesin İbo ağabeyiydi, herkesin amcasıydı" diye konuştu.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Alper Taş da yaptığı konuşmasında, "Devrimci güzel kardeşimizi kaybettik. Hayatı boyunca adil bir yaşam için mücadele etti" dedi.

Gazete önünde toplananlar, "İbo devrimci yolumuzda yaşıyor", "İbo'ya sözümüz devrim olacak" şeklinde slogan attı. Çeşmecioğlu düzenlenen törenin ardından Ulus Mezarlığı'nda defnedildi.

NTVMSNBC