SEBAHATTİN YILMAZ ERZURUM'DA TOPRAĞA VERİLDİ

ERZURUM- Gürcükapı Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına, Sebahattin Yılmaz'ın ailesi, yakınları ile DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk ile meslektaşları katıldı.

AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk, cenaze namazı sonrasında, DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci ve Yılmaz'ın ailesine başsağlığı diledi.

Daha sonra Yılmaz'ın cenazesi, asri mezarlığa götürülerek burada toprağa verildi. Gürcükapı Camisi'ndeki cenaze namazı sırasında ve Yılmaz'ın cenazesinin defninde ailesi ve yakınları güçlükle ayakta durdu.

CEM EMİR İÇİN TUNCELİ’DE TÖREN

TUNCELİ- Van'da meydana gelen depremde yaşamını yitiren Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri Cem Emir, memleketi Tunceli'de yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cem Emir için önce Tunceli Hacı Bektaş-ı Veli Kültürü Yayma ve Yardımlaşma Cemevi'nde düzenlendi. Cenaze törenine, Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve çevre illerden gelen yüzlerce gazeteci, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, sanatçı Ferhat Tunç, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Balıkçı, Diyarbakır Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüseyin Kaçar ile birlikte yaklaşık 8 bin kişi katıldı.

Emir'in ailesi ve yakınları Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yakarken, Cem Emir'in tabutuna bırakılan paralar da ailesi tarafından Van'daki depremzedelere bağışlandı.

Emir'in naaşı daha sonra DHA Tunceli bürosunun bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Cem Emir'in fotoğrafının yer aldığı büyük bir pankartın asıldığı meydanda, depremde yaşamını yitirenler ile gazeteciler Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Burada bir konuşma yapan DHA Tunceli Temsilcisi Ferit Demir, Cem Emir'in çok zor şartlar altında mesleğe 17 yaşında başladığını söyledi. Kıt imkanlara rağmen çok başarılı haberlere imza attığını belirten Demir, "Dersimin mavi gözlü, sarı saçlı evladı yolun açık olsun" dedi.

Tunceli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Topaç da "Cem, sıcaklığıyla, insanlığıyla, sarı saçları, mavi gözleri ve tebessümüyle hatıralarımızda kalacak. İyi ki Cem'i tanıdık. Arkadaşımız, meslektaşımız Cem Emir'in ölümünde gerçekten bir ihmal var. Temennimiz, Cem Emir ve diğer meslektaşımız ile depremde yaşamını yitirenler, yürüklerimizi bir daha toprak altında bırakmayacak bir anlayışın sembolü olsun. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi ise, "Mesleğin zorlukları bu cenazelerle apaçık ortada, mesleğimizin zorluklarını küçümseyen ve bizimle alay eden politikacılar bu durumu görsünler, en azından bu adamlar sussunlar" dedi.

Daha önce birlikte çalıştığı Evrensel Gazetesi'nden Fatih Polat da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından alandaki yakınları, meslektaşları ve sevenleri, Cem Emir'i karanfiller eşliğinde uğurladı. Cem Emir'in cenazesi Hozat'ta toprağa verildi.