Can Dündar, Milliyet gazetesindeki "Yaşar Kemal'le Bir Öğle Yemeği" adlı yazısında, Yaşar Kemal'le yaptığı görüşmeden notlar aktardı. Dündar, Yaşar Kemal'le cezaevlerinde 54. gününde devam eden açlık grevlerini de konuştu.  

Dündar, 2000 yılındaki ölüm oruçları sürecinde aynı arabulucu heyette oldukları Yaşar Kemal’le yaptığı buluşmada,Kemal'in, Bayrampaşa’daki direnişçiler üzerindeki etkisinden bahsetti.

Dündar, "O girince, ölümün eşiğindeki tutuklular bile ayağa kalkmaya davranmıştı," derken, direnişçilerden birinin, 'Yaşar Kemal gelsin, derdimizi dinlesin' sözlerini de hatırlattı yazısında.

YAŞAR KEMAL: 'TALEPLER EN DOĞAL HAKLARDIR'

Bugünkü açlık grevlerinden de bahsedilen konuşmada, Yaşar Kemal'in, “Anadolu’da bir söz var, 'zulmün artsın ki zevalin çabuk gelsin’ derler. Zulmedenin sonu çabuk gelir. Halbuki talep edilenler, bütün demokrasilerde normal karşılanan, en doğal haklardır,” sözlerini de aktardı Dündar yazısında.

'BATMIŞ BU TÜRKİYE'

Yazısında, Yaşar Kemal'in bu kez devrede olmadığını, ancak uzaktan, üzülerek izlediğini aktaran Dündar, Kemal'in, “Batmış bu Türkiye” sözlerini de veriyor yazısında.

Dündar, Kemal'in tek temennisinin ise 'ölümler olmadan, bu işin çözülmesi' olduğunu belirtiyor. (BA)