Aşk romanları yazarak tanınan şimdi Hürriyet’te köşe yazarlığına başlayan Tuna Kiremitçi son dönemlerde ‘ulusalcı’lık dozunu iyice arttırdı.

 

Aşırı dozda kullanılan her şey gibi ‘ulusalcılık’ da ‘sevimli’ bir yazarı iyice kendinden geçirmiş olacak ki, insanları tehdit eden, hedef gösteren biri haline getirdi.

 

Ahmet Kaya, Hrant Dink gibi birçok isim hakkında linç kampanyalarının örgütlenmesinde yaptığı yayınlarla işaret fişeğini ilk çakan Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesinden Joost Lagendijk’i hedef aldı.

 

‘Kahramanı rahat bırakın’ başlıklı yazısına milliyetçi bir söylevle başlayan Kiremitçi, “Milli damat” diye küçümseyerek seslendiği Joost Lagendijk’i bu topraklarda çok bilenen bir üslupla milliyetçi kesimlere hedef gösterdi.

 

Kiremitçi’nin, “Egemen Bağış’ın kankası” diye etiketlemeye çalıştığı Joost Lagendijk, bilindiği gibi Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi üyesi ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eski Eşbaşkanı. Dolayısıyla AB Bakanı Egemen Bağış’la bir nevi eski mesai arkadaşı.

 

Hollanda YeşilSol partisinden Avrupa Parlamentosu üyesi bir siyasetçi olan Joost Lagendijk için Kiremitçi “sağduyumuza dua etsin” yazdı.

 

Tuna Kiremitçi’nin yazdıkları şöyle:

 

"Dua et delirmiyoruz Joost

Milli damat, Türk-AB Komisyonu Eski Eşbaşkanı, Egemen Bağış’ın kankası Joost Lagendijk buyurmuş: “Türk olsaydım kesin delirirdim!”

Joost kardeşimiz, Milliyet’e verdiği bu demeçte yerden göğe kadar haklı. Bilhassa AB’nin bize karşı süper samimiyetsiz tavrına bakıp delirmemek elde değil!

Ama delirdiğimiz takdirde, sanmam ki kendisi buralarda barınabilsin. Yani yatıp kalksın, sağduyumuza dua etsin Joost. Gerisini fazla kurcalamasın."

 

(Merak edenler için yazının tamamı burada >>>)

 

TWİTÇİLER TEŞHİSİ KOYDU: ‘BU YAZININ SADECE BEYAZ BERESİ EKSİK’

 

@cigdemmater

T.KİREMİTÇİ'den turk olsaydim delirirdim diyen Lagendijk'e:'delirirsek sanmam ki buralarda barinabilesin' oha,cus,yuh!

 

@stereger

Tuna Kiremitçi kafayı mı yemiş? Yok canım, sadece kemalist olmuş... 

 

@ilkegursoy

tuna kiremitçi bugünkü yazısına light yılmaz özdil olarak başlamış, light yasin hayal olarak bitirmiş

 

 @BeyazTurc

Tuna Kiremitçi'nin trajedisi de bu: Ne olmaya heveslense, olmak istediği şeyin ancak dandik bir türü olabiliyor. Faşonun bile...

 

@Medariiftihar

E ama Yasin Hayal çıkmış Tuna Kiremitçi'nin içinden? Yazının en sonuna bakın...http://www.hurriyet

 

@hicisleri

aslı: hurriyet.com.tr/magazin/yazarl… ve meali: 'Joost Lagendijk akıllı olsun akıllııı!'

 

@busra_erdal

bu yazının sadece bir beyaz beresi eksik sanırım...

 

@akhparik

git kendine sövdürmeden Tuna KİREMİTÇİ

 

@BaranARKAS

Bak şimdi ya...Bu romantik bebe Tuna Kiremitçi'nin ağzına "faşizan" cümleler yakışıyor mu hiç?

 

DEMOKRAT HABER / DENİZ GÜNEŞ