GAZETECİLER.COM - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önceki gece ATV ve A Haber'in ortak yayınladığı canlı oturumda gazetecilerin sorularını yanıtladı, gündemi yorumladı.

 

Erdal Şafak, Taha Akyol, Mustafa Karaalioğlu ve Ekrem Dumanlı'nın sorularıyla katıldığı oturumda son günlerde gündemde olan pek çok konu konuşuldu. Başbakan açıklamaları ile ve çarpıcı önerileri ile yeni tartışma maddeleri ortaya attı.

 

Aynı anda CNN Türk'te Özel Yetkili Mahkemelerin konuşulduğu Tarafsız Bölge'yi sunan Ahmet Hakan, bugün Hürriyet'teki köşesinde "Şu sorular sorulmadan Başbakan röportajı olmaz" dedi ve o programdaki 4 gazeteciyi bakın nasıl eleştirdi:

 

- SORU: Özel Yetkili Mahkemeler ile "Cemaat" arasında bağ kuran yaklaşımlar var. Bu konudaki görüşünüz nedir? Sizce de Özel Yetkili Mahkemeler'in arkasında "Cemaat" motivasyonu mu var?

 

- SORU: AK Parti İstanbul İl Kongresi'nde "tek adam" portresi çizdiniz. Bu konudaki eleştirilere ne diyorsunuz?

 

- SORU: "Tasmalı gazeteciler" nitelemesi, biraz ağır kaçmadı mı? Neden böyle bir ifade kullandınız? Kimleri kastettiniz?

 

- SORU: "Her kürtaj bir Uludere'dir" dediniz, çok eleştirildiniz. Kürtaj ile Uludere katliamını bir arada zikretmenizin Kürtlerde yaralanmaya yol açtığı söyleniyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

 

- SORU: İçişleri Bakanınız İdris Naim Şahin ile parti sözcünüz Hüseyin Çelik arasında Uludere konusunda derin bir görüş ayrılığı ortaya çıktı. Siz hangisinden yanasınız? Hüseyin Çelik'ten mi, İdris Naim Şahin'den mi?

 

- SORU: 12 Eylül'de bile hava iş kolunda grev yasaklanmamıştı... Sizin döneminizde yasaklandı. Bu konudaki görüşünüz nedir?

 

- SORU: Kürtaj yasağının "ehil olmayan kişiler tarafından uygun olmayan koşullarda kürtaj yapılması" sorununa yol açacağı, bunun da kadın ölümlerini arttıracağı söyleniyor. Bu konuda bir görüşünüz var mı?

 

- SORU: Kemalist sistem, toplumu dizayn etmeye pek hevesliydi. Nasıl giyinileceğine, nasıl inanılacağına, nasıl yaşanacağına karışıyor, müdahale ediyordu. Son zamanlardaki çıkışlarınızla sizin de benzeri bir heves içine girdiğiniz söyleniyor. Bu konudaki yorumunuz nedir?