Birgün gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Barış İnce görevinden ayrıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İnce, "Bu asla veda değil" dedi.

İnce'nin açıklaması şu şekilde:

10 yıl önce gazetecilik mesleğine başladım ve 7 yılını da BirGün’de aktif sorumluluk görevinde geçirdim. Zorluklar yaşadık ama en güzel günlerim bu görevdeyken geçti. Biraz yorulduğumu itiraf etmeliyim.

BirGün kolektif üretime dayalı bir gazete… Bu kolektif içerisinde ben yine olacağım ama artık daha farklı görevler alacağım. Belki biraz daha fazla okuyup yazabileceğim, daha fazla siyasete, hayata, yazına katılabileceğim bir görevde bulunacağım (tabii faşizm izin verir de dışarıda olursak)… Bu konuda bana anlayışla ön açan BirGün yönetimine teşekkür ederim.

Çok zor günleri de yaşadık en güzel günleri de yaşadık… Aylarca maaş alamadığımız günlerimiz de oldu 20 bine yakın kişiyi bir festival alanına doldurup neşeyle şarkılar söylediğimiz de… 5 bin de sattık 50 bin de…

BirGün’ün adını söyleyemeyenler de oldu Türkiye’yi salladığımız da… Yaptıklarımıza, yapamadıklarımıza dair çok da konuşmanın anlamı yok takdir sizlerindir. Kendimizi bozmadık, bu da bana yeter… Beni bu göreve getiren, güvenen, BirGün yönetimine, yayın kuruluna çok teşekkür ederim.

Çalışma arkadaşlarıma da emekleri için, en zor günlerimde arkamda durdukları için… Ve tabii ki sizlere… Baştan söylediğim gibi, “bu asla veda değil…” Bu gazetede olmaya; BirGün'ü emektar, ruhu genç arkadaşlarımızla birlikte büyütmeye devam... 

ERDOĞAN'A HAKARET İDDİASIYLA PARA CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI


Barış İnce, yolsuzlukla ilgili haberlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 7 bin 500 liralık para cezasına çarptırılmıştı. İnce’ye, daha önce de, TÜRGEV haberiyle ilgili, Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada 10 bin lira para cezası verilmişti.