BirGün gazetesi yöneticilerine 2014-2015 yılları arasında internet sitesinde Fuat Avni haberlerinin girilmesi gerekçesiyle ağır ceza davası açıldı.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2019/303 numarasıyla açılan davaya sunulan iddianamede dönemin BirGün yöneticileri İbrahim Aydın, Barış İnce, Can Uğur ve Bülent Yılmaz yer aldı.

“FETÖ’ye üye olmadan yardım etmek” suçlamasına delil olarak "Fuat Avni" adlı twitter hesabından atılan bilgilerin yer aldığı haberler gösterildi.

BirGün’ün bu şekilde örgütün algı operasyonuna katkı sunduğu iddia edildi. Açılan davada BirGün yöneticilerinin 10 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

BirGün yöneticilerinin savcılıkta verdikleri ifadelerde şunlar yer aldı: “O yıllarda fuatavni hesabının kime ait olduğu bilinmemekteydi. Ancak hesaptan yazılanlar birkaç gün sonra doğru çıkıyordu. Hükümette iç hesaplaşmadan kaynaklı bilgi sızdıran biri olduğunu düşündük. Hatta bir Bakan ya da Erdoğan’ın bir yakını olabilir deniyordu. “Twitter Fenomeni” dememiz övgü amaçlı değildir. Çok takipçili hesap anlamında kullandık. Haberleri yorumsuz bir şekilde halkın ilgisini çektiği için verdik. FETÖ adı verilen Fethullahçı grupla verdiğimiz mücadele arşivlerimizdedir, manşetlerimiz, yazılarımız da ortadadır. Yayın çizgimizde herhangi bir değişiklik olmamıştır.”