Yaklaşık bir yıldır cezaevinde olan DİHA muhabiri Nedim Türfent’e ilişkin bir çalışma başlatan Ben Gazeteciyim İnisiyatifi, köşe yazarı ve gazetecilere çağrıda bulundu.

Ben Gazeteciyim İnisiyatifi, tecrit koşullarında tutulan ve konuyla ilgili olarak TGS ve DİSK Basın-İş başkanlarına da durumunu birer mektupla anlatan gazeteci Nedim Türfent'in uğradığı haksızlığa dikkat çekmek amacıyla bir çalışma başlattı. Gazeteci ve köşe yazarlarının yanı sıra destek sunmak isteyen herkese açık olan çalışmayla 14 Haziran’da ilk duruşması yapılacak Nedim Türfent’e ilişkin duyarlılığın artırılması hedefleniyor.

Ben Gazeteciyim İnisiyatifi köşe yazarı ve gazetecilere gönderdiği mektupta “Meslektaşlarımızı Nedim’in sesini duyurmaya, dayanışmaya çağırıyoruz” diyerek herkesin köşe yazısının altında ve sosyal medyada paylaşabileceği bir metin örneği kaleme aldı. İnisiyatif, köşe yazarı ve gazetecilere duruşmayı izleme çağrısı da yaptı.

Ben Gazeteciyim İnisiyatifi’nin gazeteci ve köşe yazarlarına gönderdiği ve köşe yazılarında, sosyal medya paylaşımlarında yer vermesini istediği metin şöyle:

'NEDİM’İN TECRİDİNE SON VERİN'

Gazeteci Nedim Türfent bir yıldır cezaevinde. 26 Nisan’dan beri Van’da, pis ve küçük bir hücrede tecritte tutuluyor. Kitap, dergi, gazete okuyamıyor. Keyfi tecrit uygulamasına derhal son verilmeli. Tutukluluk, yargısız cezalandırma aracı olamaz. Nedim ve tutuklu tüm gazetecilerin adil yargılanmasını talep ediyoruz. Gazetecilik Suç Değildir!”

1 YILDIR TUTUKLU

Nedim Türfent, gazetecilik faaliyetlerinden dolayı 13 Mayıs 2016’da tutuklandı. Bir yıl içinde beş kez bulunduğu cezaevi değiştirildi. 26 Nisan’dan bu yana Van Yüksek Güvenlikli Kapalı İnfaz Kurumu’nda tutuluyor. 4 metrekarelik bir hücrede, tek başına kalan Nedim’e spor ve sohbet faaliyetleri yasak. Tek okuyabildiği şey, deterjan kutularının ambalajları. Gazete, dergi, kitap yasak.

1 yıldan fazla tutuklu olan Türfent’in ilk duruşması 14 Haziran’da, Hakkari’de görülecek.