Ak Parti hükümetine yakın Yeni Şafak Gazetesi’nin yazarı Ali Bayramoğlu, Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün MİT tırları haberi nedeniyle tutuklanmasını eleştirdi.

"Dündar ve Gül'ün tutuklanması demokrasi ve hukuk açısından bir ayıptır" diyen Bayramoğlu mahkemenin kararını "tarihi bir ayıp" olarak niteledi.

"MİT TIR'larının görüntüleri bana gelseydi ve yayın yönetmeni olsaydım (doğruluğundan da emin olsaydım) yayınlardım" diyen Bayramoğlu, Dündar ve Gül'ün tutuklanmasının rejimde bir otoriterleşme işareti olduğunu yazdı.

İşte Bayramoğlu'nun yazısındaki ilgili bölüm:

“Siyasi bir rejimin niteliğine önemli kanıtlardan birisi yargının özgürlükler alanına yönelik tutumudur. Yargıç yorumlarında devlet karşısında bireyin, güvenlik karşısında özgürlüğün, siyaset karşısında hukukun güç kaybetmesi, rejimde otoriterleşme eğilimine işaret eder.

Türkiye son dönemde böyle bir rotada seyrediyor.

Can Dündar ve Erdem Gül'ün yaptıkları bir haber dolayısıyla tutuklanmaları ve tutuklanma gerekçeleri bu duruma yeni, açık ve vahim bir örnek oluşturuyor.”