Abdullah Öcalan’la BDP’li heyetin yaptığı görüşmeden tutulan notların Milliyet tarafından ayrıştırılarak “İmralı Tutanakları” diye yayınlandığı haber gündem olmaya devam ediyor.

Meğer Milliyet bu haberde Profesör Baskın Oran’ın meşhur olmasına da taş koymuş.

Milliyet, kendi yazarları ile ilgili bölümleri çıkarmak, sürece zarar verecek ve spekülasyona açık bölümleri ise yayınlamakla eleştiriliyordu. Can Dündar’ın Sırrı Süreyya Önder aracılığı ile selam gönderip Öcalan’ın hayatını belgesel yapmak istediği bilgisinin notlardan çıkarıldığı, ancak mesela Osman Kavala’nın adının bağlamından kopuk bir cümle içinde geçirildiği konuşuluyordu.

YİNE TUTANAKLAR

A Haber'de Selin Ongun'un sunduğu "Bi Sormak Lazım" programı Prof. Dr. Baskın Oran'ı konuk etti.

Son barış süreci, "Türkiyelilik" kavramı ve İmralı Tutanakları'nın da konuşulduğu programda Oran, Öcalan'ın değil, Erdoğan'ın ne dediğinin önemli olduğunu söyledi.

MEŞHUR OLMAM ENGELLENDİ

İmralı tutanaklarında adının geçtiği, ancak editoryal bir kararla silindiği yönündeki iddialarla ilgili olarak da konuşan Oran, gülerek, "tutanaklardan adımın çıkarılmasıyla meşhur olmam engellendi" dedi ve ekledi "kulağıma gelen, görüşmede Sırrı'nın benim yazdığım bir kitaptan bahsetmiş olması."

TÜRK BAŞKA TÜRKİYELİLİK BAŞKA

Prof. Oran, İlber Ortaylı'nın "Türkiyelilik" kavramına karşı çıkışını da "İlber tarih konusunda üstattır ama siyaset bilimi farklı bir şey" sözleriyle değerlendirdi.

BENİ HEYETE ALMAZLARDI AMA

2007'de milletvekili seçilseydi, İmralı Heyeti'nde kendisinin olmayacağını, çünkü bağımsız olduğunu söyleyen Baskın Oran, eğer heyette olsaydı Abdullah Öcalan'a "MİT Müsteşarı Hakan Bey vasıtasıyla Başbakan'a sordunuz mu, barış için hangi temel haklar verilecek?" sorusunu yöneltebileceğini de ifade etti.