BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dünkü grup toplantısında Başbakan’ın kürtajı yasaklama, önce 3 sonra 5 çocuk yapma gibi sürekli nüfusu arttırmaya yönelik söylemlerinin ırkçılık taşıdığını iddia etmişti. Çünkü Demirtaş’ın açıkladığı belgelere göre hükümet Kürt illerinde doğum kontrolünü yaygınlaştırmak için özel bir gayret içindeydi. Kürtlere doğum kontrolü önerilirken, Kürt olmayanların da daha çok çocuk yapması teşvik ediliyordu. Bu da açıkça ırkçılıktı.

 

Hükümeti ve Başbakan’ı destekleyen tavrıyla bilinen Sabah yazarı Emre Aköz de bugünkü “Milliyetçilerin yarası: Kürt nüfusu” yazısında tespitler ve yorumlar yaparken aslında bir türlü açıktan söylen(e)meyenleri açığa mı vuruyordu? "Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla" mı demek istiyordu? Aköz, Başbakan’ın ağzındaki baklayı mı çıkarıyordu? Hala kürtaj ve 3-5 çocuk tartışmalarına mesafeyle bakan milliyetçi-muhafazakar kesimleri örtülü bir şekilde “nüfus arttırma kampanyasına” dahil etmeye mi çalışıyordu? Okuyun ve kararı siz verin:

 

MİLLİYETÇİLERİN YARASI: KÜRT NÜFUSU

Nüfus tartışmasında, zurnanın zırt dediği yeri biliyor musunuz?

 

Kafası çalışan milliyetçilerin, ırkçılıkla suçlanmamak için büyük medyada dile getirmediği... Ama kendi aralarında konuştuğu şey: Kürt nüfusu... Teknik tabiriyle "ortanca yaş" denilen... Büyükten küçüğe sıralama yaptığınızda ortada kalan kişinin yaşı açısından Türkiye ortalaması 29.7...

 

Bu ortalama Doğu illerinde düşüyor: Şırnak (18.3), Bitlis (20.3), Mardin (20.3), Diyarbakır (21. 4)...

 

Batıda ise yükseliyor: Çanakkale (36.9), Balıkesir (36.8), İzmir (33.7), İstanbul (30.4), Ankara (31.5)...

 

Özetin özeti: Kürt nüfusu, Türk nüfusundan çok daha hızlı artıyor ve Tükler yaşlanırken, Kürtler gençliklerini koruyor.

 

Kim çoğunlukta?

Biliyorsunuz, Kemalistler tarafından bir ulus-devlet olarak kurulan cumhuriyet, Türk milliyetçiliğine dayanıyor. Bütün eğitim, siyasi- ideolojik simgeler ve çeşitli alanlarda izlenen politikalar bunun üzerine kurulu. Ancak ulusdevletin varlığını kabul etmediği... Ettiği anlarda da milletin içinde eritmeye çalıştığı Kürtlerin... Nüfus bağlamında "sorun" oluşturduğu ve daha da oluşturacağı artık net biçimde ortaya çıktı.

 

Gün gelecek, meşruiyeti sağlayan "hâkim millet" söylemi geçerliliğini yitirecek. Azınlık, çoğunluğu yönetiyor olacak.

 

1000 Puanlık Soru: Bu açıdan bakıldığında... Kürtaj konusunun, tam da Uludere tartışmalarına alternatif olarak ortaya atılması tesadüf mü, değil mi?