Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı Deniz Güçer ve beraberindekileri kabul etti.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Objektif, tarafsız, Türkiye'de toplumsal değerleri önceleyen, bu toplumsal değerlere saygılı davranan bir yayıncılık yapılmasını isteriz" diyerek hükümet olarak nasıl bir yayıncılığı 'desteklediklerini' açık etmiş oldu.

Kurtulmuş, Durdu'yu ve Göçer'i kabulünde yaptığı konuşmada, medyanın 'hem özgür hem de ilkeli' bir şekilde hareket etmesinin esas olduğunu söylese de hükümet olarak yayıncılık kriterlerini şöyle açıkladı: 

"Objektif, tarafsız, Türkiye'de toplumsal değerleri önceleyen, bu toplumsal değerlere saygılı davranan bir yayıncılık yapılmasını isteriz, bunu teşvik ederiz.

Bu anlamda da bir ülkede medyanın gücü, özgürce hareket edebilmesi, yayınlarının kalitesi, topluma ulaşabilirliği aslında o ülkedeki demokrasinin de standartlarından birisidir. Bu anlamda benim de ilgi alanım olduğu için Başbakan Yardımcı olarak her zaman sizlerle iş birliği içerisinde çalışacağız"

Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam ettti: 

"Türkiye'de medyanın sorunlarının hafifletilmesi, ortadan kaldırılması için beraber çalışacağız. Sizlerin bu konudaki ilkeli çalışmalarında bizler her zaman destek olacağız, yardımcı olacağız. İnşallah Türkiye medyasının bu anlamda da demokrasisi gelişecek, daha da ileri hale gidecek, daha da güçlü hale gelecek. Ben bunun için yapacağınız her türlü çalışmada sizlerle birlikte, iş birliği içerisinde olacağımızı ifade ediyorum."