Başbakan Erdoğan'ın hafta sonu yapacağı uzak doğu gezisi için 12 gazeteye akreditasyon verilmedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta sonu beş günlük Japonya, Singapur ve Malezya'yı kapsayan Uzakdoğu gezisine çıkıyor.

Erdoğan bu geziye giderken birçok medya kurumuna ambargo uyguladı. Davet edilmeyen kurumlar arasında şaşırtıcı tercihler var.

Cemaat medyasının davet edilmemesi sürpriz olsa da Doğan, Ciner ve Demirören gibi medyanın üç büyük patronunun gazeteleri de amborgoya takıldı.

İŞTE O GAZETELER;

*Hürriyet,

*Radikal,

*Posta,

*Habertürk,

*Milliyet,

*Vatan,

*Zaman,

*Bugün,

*Taraf,

*Sözcü,

*Cumhuriyet

*Yurt Gazeteleri

AKİT HER YERE GİRİYOR

Erdoğan'ın ambargo koymadığı gazeteler SABAH, YENİ ŞAFAK, STAR, AKİT gibi Cemaat-AKP savaşında açıkça hükümetten yana tavır koyan medya kurumları oldu.

3 MEDYA PATRONUNA TAVIR MI?

Sözcü, Cumhuriyet ve Yurt gazeteleri ise ezelden beri Erdoğan'ın ambargosundaydı. Haliyle onların cephesinde yeni bir durum değil bu...

Zaman ve Bugün, AK Parti Cemaat savaş ilanından sonra ilk kez ambargoyla tanıştı.

AYDIN DOĞAN MEDYASI KOMPLE DIŞARDA

Erdoğan'ın yasaklı listesine 3 büyük medya patronunun gazeteleri ilk kez aynı anda giriyor. Aydın Doğan'ın 17 Aralık operasyonunda Hürriyet ve Radikal internet siteleriyle aktif bir rol alıyor görünmesi Erdoğan'ın çizik atmasına sebep oldu.

TARAFSIZ OLANA DA SANSÜR

Şaşırtıcı olan ise Demirören ile Ciner'in gazetelerinin de Erdoğan'dan ambargo yemesi. Habertürk 17 Aralık operasyonunda ortada durmasına rağmen geziye alınmadı. Aynı şekilde Demirören'in Milliyet ve Vatan'ı da Başbakan'ın istemediği gazeteler arasına girdi.

YETERİNCE TARAF OLMAYAN DA BERTARAF OLURMUŞ!

Başbakan Erdoğan'ın referandum sürecinde yaptığı "taraf olmayan bertaraf olur" açıklaması büyük tartışmalara konu olurken anlaşılan hükümet cephesinde Habertürk'ün yeterince taraf olmadığı görüşü hakim. Gazetenin ve yayın grubunun son dönem izlediği editoryal tutum hükümete yakın olduğu gerekçesiyle eleştirilse de görülen o ki AKP cephesindeki beklentiler karşılanmış değil.

AHMET HAKAN YORUMU

Başbakan'ın tiraj pastasının büyük çoğunluğunu temsil eden gazeteleri veto etmesine Ahmet Hakan'dan çarpıcı bir yorum geldi: Getto söylesin, getto dinlesin!

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan Japonya gezisinde uygulanan akredite kriterlerinin AKP hükümetindeki daralmayı ifade ettiğini yazdı. Hakan "Başbakancıların Başbakancılara Başbakan propagandası dönemi başladı. Hayırlı olsun." diyerek tutumunu ortaya koyarken mevcut resmi "Getto söyler, getto dinler” diyerek tanımladı.

İşte Hakan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

GETTO SÖYLESİN, GETTO DİNLESİN

BAŞBAKAN Erdoğan, hafta sonu beş günlük Japonya, Singapur ve Malezya gezisine çıkıyor.

Bu geziye...

Hürriyet çağrılmadı... Habertürk çağrılmadı... Zaman çağrılmadı... Milliyet çağrılmadı... Vatan çağrılmadı... Bugün çağrılmadı... Taraf çağrılmadı... Radikal çağrılmadı... Posta çağrılmadı... Sözcü, Cumhuriyet, Yurt çağrılmadı...

Peki kimler çağrıldı?

Başbakan’a kesin inanç besleyenlere seslenen, Başbakan’a kesin inanç besleyenlerin yazıp çizdikleri yayın organları çağrıldı.

Bir nevi “Getto söyler, getto dinler” durumu yani... 

Buradan ne çıkar?

Şu çıkar:

“Başbakan’a şeksiz şüphesiz iman edenlerin Başbakan’a şeksiz şüphesiz iman edenlere yaptıkları Başbakan propagandası...”

Türk’ün Türk’e Türklük propagandası bitti...

Başbakancıların Başbakancılara Başbakan propagandası dönemi başladı.

Hayırlı olsun.

(Gazeteciler.com)