Ünlü ekran yüzü Banu Güven yeni yılda hangi kanalda program yapacağını canlı yayında açıkladı.

NTV'den atıldıktan sonra bir süre Artı 1 TV'de boy gösteren ünlü ekran yüzü Banu Güven ekranlara dönüyor.

İMC TV'nin yılbaşı programında konuşan Güven, yeni yılda İMC TV'de olacağını açıkladı.

Haber odaklı bir program yapacağını açıklayan Banu Güven İMC TV seyircilerine seslenerek "artık daha sık görüşeceğiz" dedi.

Güven, imc tv 'de Mustafa Kuleli'nin sunumuyla ekrana gelen 'Mercek Altı' programında yeni kanalını "Burada hep beraber olacağız" sözleriyle duyurdu. (Kaynak: gazeteciler.com, medyatava)

İşte o açıklama:

BANU GÜVEN KİMDİR?

1969 İstanbul doğumlu gazeteci ve sunucu.

1987'de İstanbul Erkek Lisesi'nden, 1991'de ise İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. Gazetecilikle üniversite yıllarında ilgilenmeye başladı.

Milliyet gazetesinde dış haberler servisinde tam kadrolu olarak gazeteciliğe başladı. Bu sırada çeşitli yerleri gezdi, özellikle Orta Doğu’yla ilgilendi.

Milliyet'ten sonra geçtiği NTV'de 1997 yılından 2011 yılına kadar 14 yıl çalıştı.

Burada ilk zamanlar muhabirlik yaptıktan sonra Geçen Hafta - Bu Hafta ve 24 Saat programlarını hazırladı ve sundu. NTV'nin gece haber kuşağında yer alan 24 Saat'i önce Mirgün Cabas'la, daha sonra tek başına hazırladı ve sundu.

2007 yılından itibaren Radikal gazetesinin cumartesi ekinde köşe yazıları yayımlandı. 2008 yılında Galatasaray Üniversitesi'nde ders vermeye başladı. 2009'da aynı kanalın akşam haberlerini sundu.

2 Haziran 2011 tarihinde Vedat Türkali ile yaptığı röportaj ve Leyla Zana ile yapacağı röportajın engellenmesi sonrası 14 yıldır çalıştığı NTV'deki işinden ayrılmak zorunda kaldı.