Radikal yazarı tarihçi Ayşe Hür'ün Necip Fazıl Kısakürek'le ilgili tweetleri dün geceye damgasını vurdu.

Hür, gündeme bomba gibi düşen "Necip Fazıl'dan Menderes'e yalvaran mektuplar" haberiyle ilgili olarak "Necip Fazıl parayı davalar için değil, kumar için istiyor" yazdı. Twitter'daki takipçileri ise Hür'e sert tepki gösterdi.

Bilindiği gibi Necip Fazıl Kısakürek Türkiye sağının en popüler isimlerinden, Türk İslam ideolojisi savunucusu. Kendisini hem aşırı milliyetçi kesimler, hem de radikal islami kesimler sahipleniyor. Yaşadığı dönemde sağcılar dışındaki kesimlere hakaret ve küfür içerikli bir üslupla hücuma geçmesi ile biliniyor.

"NECİP FAZIL MENDERES'TEN PARA İSTİYOR"

Habertürk'te yayınlanan ve Necip Fazıl Kısakürek'in dönemin başbakanı Adnan Menderes'e yazdığı mektuplar çok tartışıldı.

Kısakürek, dönemin Başbakan'ı Menderes'e mektup yazarak dergi çıkarabilmek için ve tazminat davalarını karşılayabilmek için "belli miktarda maddi yardım" talebinde bulunuyor. Hatta bu talebini  "yalvaran" ifadelerle dile getiriyordu.

"SÜRÜNMEKTEYİM, 10 BİN LİRA LÜTFEDİLİRSE.."

"Sürünmekteyim, 10 bin lira lütfedilirse" gibi ifadelerin yer aldığı mektuplarda Necip Fazıl Menderes'e "Benim yaptığımı yapanlara hükümetler ve rejimler servetlerini ve nimetlerini yağdırır" sitemde de bulunuyor.

HÜR'ÜN TWİTTİ SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Necip Fazıl'ın yazdığı mektuplar sosyal medyada da günün bombası olurken, konuyla ilgili açılan başlıklar da kısa sürede TT listesindeki yerini aldı. Radikal yazarı Tarihçi Ayşe Hür, Necip Fazıl'la ilgili haberi bir adım öteye taşıyarak ünlü şairin "davalar için değil, kumar oynamak için" de Menderes'ten para istediğini öne belirtti.

"ATATÜRK'Ü ELEŞTİRİRKEN, İYİ NECİP FAZIL'A GELİNCE..."

Ayşe Hür'ün gecenin ilerleyen saatlerine kadar Twitter'daki takipçiler ile giriştiği Necip Fazıl tartışmasında konu başka alanlara da kaydı ve Hür'e hakaretler yağdı.

Ayşe Hür, "Atatürk tabusunu eleştirirken beni alkışlayanlar Necip Fazıl tabusuna dokununca ayağa kalkıyor, sizi çifte standartçılar" yazdı.

GEÇMİŞİ İLE İLGİLİ SÖZLERİ

Necip Fazıl'ın, hayatının bir döneminde içki ve kumar düşkünlüğü ile bir hayat sürdüğü bilinirken kendisinin de bu geçmişini "çöplük" olarak değerlendirdiği sık sık dile getirilir. Ayşe Hür'ün Twitter'da giriştiği Necip Fazıl tartışmasında kendisine karşı çıkanlar şairin kendi geçmişine yönelik sözleriyle cevap vermeye çalıştı.

Necip Fazıl, geçmişte yaşadığı hayat tarzının ileride kendisine hatırlatılmasının önünü kesmek için her zamanki üslubuyla "Ben geçmişimi dürdüm, büktüm ve kaldırıp çöpe attım; bu çöpleri ancak köpekler karıştırır" demişti.

Necip Fazıl'ın hayatının bir döneminde kumar oynadığı gerçeği daha önce de televizyon ekranlarında dile getirilmişti.

Tarihçi İlber Ortaylı ile Murat Bardakçı, Habertürk ekranlarında Necip Fazıl hakkındaki değerlendirme yapmışlar, yaşam biçimine ilişkin "Kumar oynardı, at yarışını severdi ve kadın düşkünüydü" yorumları yapılmıştı.

BAŞBAKAN’A İLHAM VEREN DE NECİP FAZIL

Ayşe Hür Necip Fazıl’ı eleştirdiği için Twitter’da adeta hakaret yağmuruna tutulurken gazeteci Amberin Zaman da şöyle yazdı:

"Başbakanla 2002 yılında The Economist adına mülakat yaptığımda (henüz AK parti iktidar olmamıştı) adet yerini bulsun diye sordum "en çok sizi hangi dünya lideri, figürü etkiledi, ilham verdi?". Biraz düşündü: "Necip Fazıl Kısakürek" dedi."

İBDA-C ÖRGÜTÜNE DE İLHAM VERMİŞ

Necip Fazıl Kısakürek’in fikirleri İBDA-C örgütüne de ilham vermiş, örgüt adını Necip Fazıl’ın Büyük Doğu dergisine atıfta bulunarak İslami Büyük Doğu Akıncıları–Cephesi yapmıştı.

İBDA-C, Necip Fazıl Kısakürek'in ortaya koyduğu "Büyük Doğu" ideolojisini ve federatif yapılı bir İslami devletin kurulmasını amaç edinmiş bir oluşum. Grubun liderliğini mensuplarınca "kumandan" olarak isimlendirilen halen cezaevinde olan Salih Mirzabeyoğlu'nun yaptığı ileri sürülmekte. İBDA-C bir dönem kilise ve havralara yönelik saldırılar düzenlemişti.

NECİP FAZIL DEMOKRASİDEN NEFRET EDİYORDU!

Tarihçi Profesör Taner Timur, Kısakürek’in, teokratik totalitarizmi ve etnik temizliği savunduğunu yazıyor… İlgili yazı burada >>>