Gözaltına alınan Aydınlık gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, tutuklandı.

Yücel, Berat Albayrak'ın tekzip yazısı gazetede yayınlanmadığı için verilen 100 bin lira para cezası ödenmediği için gözaltına alınmıştı.

Iğdır'da havalimanında gözaltına alınan Yücel, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hürriyet’in haberine göre, İlker Yücel adliye çıkışında gazetecilere, "FETÖ dönemindeki hakimlerin aldığı karardan dolayı tutuklandım" dedi.

Yücel'in avukatı Mehmet Nuri Aytekin, "Mahkemeye nakit olarak 100 bin lira götürmemiz gerekiyordu. Bankalar kapalı olduğu için o kadar nakit bulunamadı. Aydınlık Gazetesindeki arkadaşlar, parayı temin etmeye çalışıyorlar. Yatırdığımız zaman çıkacak" diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Aydınlık’ın 4 Şubat 2014’te yayımladığı “Bakan ve AKP zenginleri için suç örgütü fezlekesi” başlıklı haber nedeniyle Yücel hakkında dava açmıştı.

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, 3 gün önce arkadaşlarının yanına geldiği Iğdır’da bu sabah gözaltına alındı.

Gözaltına alınan İlker Yücel emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Gelişmeleri Twitter hesabından duyuran İlker Yücel, “Berat Albayrak’ın Aydınlık’a hakaret eden tekzibini yayımlamadığımız için Iğdır’da gözaltına alındım” diye yazdı.