İnternet sitelerine düşen ses kayıtlarında geçen Aydın Doğan'ın Fethullah Gülen ile ilişkisi olduğu iddiası üzerine, Doğan Yayın Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan bir basın açıklaması yayınlayarak, iddialar ile ilgili hukuki işlem başlatacağını ifade etti.

Bugün yayınlanan ses kayıtlarında yayınlanan iddiaya göre; Aydın Doğan medyası cemaat aleyhine haber yapmaları için baskı görüyor. Yayınlanan telefon kayıtlarında, “Serhat’ın koordine ettiği adamlar var, onlara gidiyorlar Cemaat aleyhine yazın diye baskı yapıyorlar” şeklinde bir konuşma geçiyor.

Aydın Doğan'ın açıklaması şöyle:

"Bugün yasadışı yollardan yapıldığı anlaşılan bir telefon dinlemesinin kayıtları internete düşmüştür. Bu kayıt, Sayın Fethullah Gülen ile görsel medyadan bir yönetici arasında geçen bir telefon konuşmasına aittir. Bu görüşmede bana atfedilen bazi ifadeleri tam olarak hatırlamıyorum. Ancak bu ifadelerin benim üslubumu yansıtmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bu görüsmeye dayanılarak yapılan gercekdışı yayınlar hakkında hukuki yollara başvuracağımızı da belirtmek isterim." (Medyatava)