Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacı ile gazeteci, aydın ve yazarların başlatmış olduğu "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyası 55. gününde devam ediyor. Nöbeti bugün yazar Aslı Erdoğan devraldı. Aslı Erdoğan, gazetenin haber toplantısına katılarak haber başlıkları hakkında önerilerde bulundu. 

'DAYANIŞMAZSAK SUÇ İŞLEMİŞ OLURUZ'

Dayanışma kampanyasına ilişkin konuşan Aslı Erdoğan, "Böyle bir dönemde Özgür Gündem gazetesinin yanında olmazsak asıl suç işlemiş oluruz" dedi. 

Özgür Gündem gazetesinin artık Türkiye halkları için simgeleştiğini belirten Erdoğan, gazetenin 90'lı yıllarda bombalamalar, bugün ise tutuklamalarla baskıların bir numaralı hedefi olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bu gün yine 90'ları yaşamaya başladık. Önceden olan bombalamalar artık yerini sudan sebeplerden tutuklamalara bıraktı" diye konuştu. 

'TUTUKLAMALAR UTANÇ VERİCİ BİR DURUM'

Dayanışma kampanyasına katılanlar hakkında açılan soruşturmalara ve tutuklamalara da değinen Aslı Erdoğan, tutuklamaları "devlet adına utanç verici" olarak ifade etti. Erdoğan, şöyle devam etti: "Dayanışma için gelen aydın, gazeteci ve yazarlara soruşturma açılıp tutuklanmaları bu ülkenin ayıbı. Dayanışığı için bir insan tutuklanıyorsa artık bu işte bir mantık aramamak lazım." 

'DIŞARIDA KALMANIN DA YOLU KALMAMIŞ GİBİ'

"Cezaevine girmek tabi ki kötü bir şey kimse istemez ama sanki dışarıda kalmanın da yolu kalmamış gibi" diyen Aslı Erdoğan, artık sokakların da cezaevlerinden farklı olmadığını dile getirdi. 

Gazeteyle dayanıştıkları için tutuklanan 3 isimin özel seçilmiş olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle dedi: "Sonraki tutuklanacak isim ben bile olabilirim eğer amaç yurt dışına bu tutuklamalar ile bir ders vermek ise. Ben de daha çok yurt dışında bilinen bir yazarım."

Kaynak: DİHA