Baskı ve soruşturmaların hedefinde olan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla gazeteci, yazar ve aydınların başlatmış olduğu "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasında nöbeti Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörü Arzu Demir devraldı. 

"BÜYÜK BİR SALDIRI VE KUŞATMA ALTINDAYIZ" 

DİHA'nın haberine göre; gazetenin haber toplantısına katılarak, gündemi değerlendiren Demir, Özgür Gündem'le dayanışma çağrısında bulundu. Demir, "Büyük bir saldırı ve kuşatma altındayız. Halkın haber alma hakkı kadar basın özgürlüğü ve gazetecilik yapma koşullarım daraltıldı" diye konuştu. 

Hükümetin basın üzerindeki baskılarına da tepki gösteren Demir, şöyle devam etti: "Savaş dönemleri gerçeklerin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı dönemlerdir. Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanması bunun örneğidir. Gündem Gazetesi'nin başından beri karşılaştığı baskılar da bunun bir diğer göstergesidir."

NE OLDU?

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılmaları nedeniyle Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, gazeteci- yazar Ahmet Nesin ve Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu tutuklandı.

Tutuklamaların ardından çok sayıda gazeteci nöbetçi yayın yönetmenliği için dayanışma kampanyasına katıldı.

Can Dündar, Said Sefa ve Ergun Babahan’ın ardından bugünkü nöbeti Arzu Demir devraldı.