Ark Gazetesi bugün yayın hayatına başladı.

“Doğrunun her şeyin üstünde olduğuna inanıyoruz” iddiasıyla yola çıkan gazetenin tanıtım yazısında, “Yapılan her yanlışa sadece ve sadece iktidar yanlısı olduğu için ses çıkarmayan veya başıma bir iş gelir tarzı gazetecilik anlayışından uzak duracak ve bu gazetecilik anlayışını haber dilimizle reddeceğiz” ifadeleri kullandı.

Ark Gazetesinin tanıtım yazısı şu şekilde:

Gazetecilik mesleğinin en zor şartlarını yaşadığımız şu günlerde karşınıza çıkma cesaretini göstermenin heyecanı içindeyiz.
 
Sizlerin karşısına çıkmayı uzun süredir bekliyorduk. Bu süre zarfında heyecanımızı hep taze tuttuk, bugün ise doruğundayız.
 
Öncelikle gazeteciliğin evrensel ilkelerine bağlı kalacağımızın sözünü veriyoruz.
 
Henüz yayına girmeden tarafımıza gelen mesajlarda siyasi olarak ne tarafta yer alacağımız sıkça soruldu.
 
Yapılan her yanlışa sadece ve sadece iktidar yanlısı olduğu için ses çıkarmayan veya başıma bir iş gelir tarzı gazetecilik anlayışından uzak duracak ve bu gazetecilik anlayışını haber dilimizle reddeceğiz.
 
Ülkemizde gazeteciliğin içinin boşaltıldığının sadece gazeteciler değil siz okurların da farkında olduğunu biliyoruz. İşi sadece gazeticilik yapmak olan yayınların çoğalması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle karşınıza çıkıyoruz.
 
Okurlardan gelen öneri ve eleştirileri önemsediğimizi bilmenizi isteriz. Gazetemizin gelişiminin siz okurlarımızla yapacağımız etkileşimle gerçekleşeceğini biliyoruz.
 
Doğrunun her şeyin üstünde olduğuna inanıyoruz.
 
Ark Gazetesi olarak doğrunun ürkütücülüğünden kaçınmayacak ve yalanın karşısında dimdik duracağız.
 
Suyu toprağa taşıyan bir 'Ark' gibi haberi en berrak haliyle size taşıyacağız.