Bülent Arınç, Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) kuruluşunun 19. yıldönümü dolayısıyla kurumun toplantı salonunda düzenlenen törende, dizilerde alkol alınan sahneleri eleştirdi, okul temalı dizileri de yerden yere vurdu. Arınç şunları söyledi:

"ŞİŞEYLE ARKADAŞ OLMASI..."

“Sigara zararlı. Şüphesiz alkol de bunlardan birisi. Kapıyı açar açmaz insanın şişeye sarılması, merhaba dedikten sonra hemen elindeki kadehle içki sunması, hangi toplumun değerlerini gösteriyor veya neyi bize anlatmak istiyor.

Toplumda ilgiyle takip edilen diziler var. Bu dizilerin arka planında başka unsurların yattığını da biliyoruz.

Mesela çok meşhur birisinin, adeta o dizilerde insanın nefes almadan seyrettiği birilerinin sık sık alkole, kadehe elini sürmesi, şişeyle arkadaş olması, acaba o karakterin o dizide yaptığı rolle mi ilgilidir yoksa gizli sponsorların cebine doldurdukları parayla bizim reklamımızı yap demesiyle mi ilgilidir.

İsim vererek söylemiyorum. Ama bu tipler herkesin malumudur.

Biz bu tiplerle mücadele etmiyoruz, onların vermek istedikleri mesajın topluma neye mal olacağını bildiğimiz için bir şeyler göstermeye çalışıyoruz.

"KIZLARIMIZIN ETEKLERİNDEN BİR ÖĞRENCİ KIYAFETİ OLDUĞUNU ANLAYABİLECEK MİYİZ?"

Arınç, televizyonlarda yayınlanan okul dizilerine de bir de başka gözle bakılmasını istedi ve şunları söyledi:

"Öğrencinin kravat takması gerekiyorsa böyle mi takacak? Kızlarımızın eteklerinden, kıyafetlerinden bir öğrenci kıyafeti olduğunu anlayabilecek miyiz?

"Ama emin olun bu dizileri izleyenlerin hepsi okullarında bu şekilde giyinmeye çalışıyor. Aynı kelimeleri kullanmaya gayret etmeye çalışıyorlar. Sevginin, aşkın yerini günübirlik heyecanlar ve heveslerle tatmin etmeye çalışıyorlar.

"Okul dizilerindeki nitelik ve nicelikten fevkalade üzgünüm. Bu kadar kalitesiz olmamalı. Dolayısıyla buradan televizyon yöneticisi, patronu, sahipleri, yani bu konuya da başka bir gözle bakın lütfen. Bu memleket hepimizin, bu gençler bizim geleceğimiz."