Medya, Fatma Kurtulan'ın ardından şimdi de Gültan Kışanak'ı hedef gösterdi. Sabah Gazetesi bugünkü sayısında "Gültan Kışanak örgüt denetiminde" başlıklı bir haber ve fotoğraf yayınladı. Fotoğrafta PKK lideri Abdullah Öcalan'ın yanında yer alan kadının, Gültan Kışanak olduğu öne sürüldü.

Medya yine "seferberlik gazeteciliği" hattına girdi. Radikal Gazetesi'nin 29 Eylül günü attığı "Bebek mezara, BDP Meclis'e" manşetinin ardından sıraya Sabah Gazetesi girerek, BDP'li milletvekillerini hedef gösterdi. Bu kez, BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak hedef seçildi.

Gazetenin birinci sayfasında, "Gültan Kışanak örgüt denetiminde" başlığıyla yer alan haberde, bir de fotoğraf yayınlandı. 1997 yılında Bekaa Vadisi'nde çekildiği öne sürülen fotoğrafta, PKK lideri Abdullah Öcalan ile birlikte PKK'lilerle tokalaşan kadının Gültan Kışanak olduğu öne sürüldü. Fotoğrafın ve haberin altında "Ufuk Köroğlu" imzası yer aldı.

BUNU HEP YAPIYORLAR

2009 yılının Ocak ayında da Fatma Kurtulan şahsında BDP'li milletvekilleri hedef tahtasına oturtulmuştu. Kurtulan, Hakkari'de PKK tarafından rehin alınan 8 askeri almak için Kandil'e giden heyetin içerisindeydi. Askerleri sağ salim ailelerine kavuşturan bu tutumunun ardından hedef seçildi. 1992 yılında evlendiği eşi Salman Kurtulan'ın PKK'li olduğu ve Kandil'de bulunduğu haberleri basında yer aldı. Evliliklerinden kısa bir süre sonra Kurtulan çiftinin ayrılmak zorunda kalması, Kürt sorununun çözümsüz bırakılmasının binlerce trajik sonuçlarından biriydi. Ancak, savaşın insan kaybı dışında binlerce insanın hayatında yarattığı bu değişiklikler medyada haber bile olmadı.

Seferberlik basınının, Kurtulan'a "atışları" bunlarla da sınırlı kalmadı. Sırada PKK kampında çekilen bir fotoğraf vardı. Bu kez başı çeken Akşam Gazetesi'ydi. Daha sonra yaygın medyanın neredeyse tamamı tarafından da kullanılan fotoğrafta yer alan kişinin, Kurtulan olduğu öne sürüldü. Ancak, söz konusu kişinin Fatma Kurtulan olmadığı daha sonra açığa çıktığında, bu bilgi aynı medya tarafından haber bile yapılmadı.

SEFERBERLİKTE SINIR TANIMIYORLAR

Yeni Şafak Gazetesi, seferberlik gazeteciliğinde en ileri sipere giderek, BDP'li milletvekillerine "katil" demişti. Gazetenin 18 Ağustos tarihli sayısı, "Katil sizsiniz" manşetiyle çıkmış ve haberde BDP milletvekillerinin fotoğrafı yer almıştı.

Radikal Gazetesi de, BDP ve Blok milletvekillerinin Meclis çalışmalarına katılma kararını, 29 Eylül günü, "Bebek mezara, BDP Meclis'e" manşetiyle okurlarına duyurmuştu.

SABAH’IN GÜLTAN KIŞANAK HABERİNİN ASLI

BDP Genel Merkezi, partinin eş genel başkanı Gülten Kışanak’ın bir fotoğrafını yayınlayarak “örgüt denetiminde” olduğunu iddia eden Sabah gazetesine tepki gösterdi. BDP, o fotoğrafın 1994’te çekildiğini belirtti.

BDP Genel Merkezi yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu fotoğrafın çekildiği sırada Kışanak'ın, Özgür Ülke Gazetesi’nin Yayın Koordinatörlüğü görevini yürütmekte olduğunu belirtti.

Açıklamada, “Kendisi bir foto muhabiri ile birlikte röportaj yapmak üzere Şam’a gitmiş ve o fotoğraf da orada çekilmiştir. Söz konusu röportaj Özgür Ülke Gazetesi’nde yayınlanmıştır. Bu tamamen bir gazetecilik faaliyeti olarak gerçekleşmiştir” denildi.

Daha önce medyadan birçok isim gerek Abdullah Öcalan gerekse diğer PKK yöneticileri ile çeşitli söyleşiler yapmış hem PKK yöneticileri, hem diğer militanlarla diyalog kurup, sohbet ve söyleşi yapıp, fotoğraflar çektirmişti. Ancak geçmişte Hürriyet gazetesinin yüklendiği misyonu devralan Sabah gazetesi kara propaganda amaçlı yayınları doğrultusunda böyle bir haber yapmayı tercih etti.