Anadolu Ajansı'nın "Kürtçe habercilikte sorunlar ve çözüm önerileri çalıştayı" başladı. Çalıştaya, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, KDP Ankara Temsilcisi Ömer Mirani, HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ve gazeteci katıldı.

DİHA'nin haberine göre Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, "Kürt bir annenin Kafkas göçmeni bir babanın oğlu olarak annemin zaman zaman kaçak olarak konuştuğu yasak olan bir dilin çalıştayının yapılması gurur vericidir" diyerek sözlerine başladı. AA'ya ilişkin bilgi veren Öztürk, 82 ülkede 8 dilde yayın yaptıklarını ve hedeflerinin dünyadaki ilk 5 ajans arasına girmek olduğunu söyledi. Kürtçe habercilik konusunda da "Kalifiye eleman" bulmakta zorlandıklarını belirten Öztürk, muhabirlerini kurdukları haber akademisinde yetiştirdiklerini dile getirdi. 

Öztürk'ün ardından konuşan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Kadri Yıldırım, AA'nın Kürtçe yayıncılıkta en az hata yapan ajans olduğunu ileri sürdü. Yıldırım, "Dindarlar, muhafazakarlar, kendi dilini önemserken, Kürtçe taleplerini kabul etmiyorlar. Bu da Kürt aydınlarının dinden soğumasına neden oluyor" şeklinde konuştu. "Oysa İslam çok kültürlüdür" diyen Yıldırım, "Kuran-ı Kerim'de çok dillik esastır. Allah'ın ayetlerini inkar etmek ile onun mucizesi olan dillerinden birini inkar etmek arasında fark yoktur" şeklinde konuştu. Saidi Nursi'nin "Biz Kürtler ve Türkler tam bir adam ederiz" sözlerini hatırlatan Yıldırım, bu sözün aynı zamanda Kürtlerle; Farslar, Türkler ve Araplar için de geçerli olduğunu söyledi.