Freedom House tarafından yayınlanan dünya basın özgürlüğü raporunu haberleştiren Anadolu Ajansı, "özgür olmayan ülkeler" ülkeler sınıflandırmasına giren Mısır ve Suriye'ye yer verirken bu yıl aynı kategoriye düşen Türkiye'yi ise görmezden geldi.

Devletin resmi yayın organı olan Anadolu Ajansı (AA) tarafından geçilen haberde Washington merkezli sivil toplum kuruluşu Freedom House'un yayınladığı, dünya basın özgürlüğü raporunda, Mısır ile Suriye'nin durumuna değinirken aynı durumda olan Türkiye'yi ise görmezden geldi.

Freedom House tarafından açıklanan raporda, Türkiye'de bu yıl Mısır ve Suriye gibi "Özgür olmayan ülkeler" sınıflandırmasına girmişti. Türkiye'nin dünya sıralamasında 120'ncilikten 134'üncülüğe gerilediği belirtilen raporda, dünyada en çok tutuklu gazetecinin Türkiye'de olduğuna dikkat çekilmişti.

AA tarafından servis edilen haberde ise Libya, Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır ve Suriye'nin "Özgür olmayan ülkeler" kategorisinde olduğu belirtilirken aynı durumda olan Türkiye ile hiçbir bilgi vermemesi dikkat çekti.