Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk görevinden istifa etti.

Zeynep Gürcanlı'nın hürriyet.com.tr'deki haberine göre, Anadolu Ajansı  Yönetim kurulu Öztürk'ün istifasını kabul ederek bir açıklama yayınladı.

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu'nca yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Anadolu Ajansı'nın alanında öncü kuruluş haline gelmesinde ve uluslararası bir medya kurumu hüviyeti kazanmasında Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürk'ün büyük katkısı ve emeği bulunmaktadır.

Sayın Öztürk bugün ilkeleri ve çalışma prensipleri açısından görevinden ayrılmak talebinde bulunmuş, yönetim kurulumuz da bunu saygı ile karşılamıştır. Kurumumuza yaptığı katkılardan dolayı Kemal Öztürk'e teşekkür eder, yeni çalışma yaşamında başarılar dileriz.

Anadolu Ajansı, bundan sonra da kuruluş idealini daha ileriye taşımak; dünyanın en büyük 5 haber ajansı arasına grime hedefine doğru kararlılıkla yürümeye devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KEMAL ÖZTÜRK KİMDİR?

Kemal Öztürk, bir süre Recep Tayyip Erdoğan'ın basın danışmanlığı görevinde de bulundu.

Kemal Öztürk, 2003 yılında TBMM Başkanı İletişim Danışmanı oldu. 2005 yılında TBMM Başkanı Başdanışmanlığına getirildi. Son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Basın Danışmanlığını yapan Kemal Öztürk, 2011 yılı Şubat ayında bu görevinden ayrıldı. 3 Ağustos 2011 tarihinde Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak atandı. Siyasal iletişim, yakın tarih, şehir iletişimi, politik tarih ve iletişim alanlarında çok sayıda makale ve kitapları yayınlandı. Evli ve üç çocuk babasıdır.