(Demokrat Haber) Yeni Akit gazetesi ve ona yakınlığıyla bilinen Habervaktim isimli internet sitesi İngiltere'de düzenlenen, "Kürt sorununda çözüm arayışları" başlıklı bir panelde konuşan Ali Bayramoğlu'nu haber yapmıştı. Haberlerde, Ali Bayramoğlu için "Ermeni kökenli", "Ermeni tezlerini ırkçı bir saikle savunuyor" gibi ifadeler kullanan Yeni Akit gazetesi büyük tepki almıştı.

 

Başörtülü bir kadın öğretmen ile ilgili karar alan Danıştay üyelerinin fotoğraflarını basan, Yeni Akit gazetesi "İşte o üyeler" başlıklı haberi ile de tepki toplamış, haberden kısa bir süre sonra da Danıştay binasına saldırı düzenlenmiş ve Danıştay İkinci Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetmişti.

 

Senarist, oyuncu Meral Okay'ın ölüm haberinde "O kadın öldü" başlığını kullanarak tepki toplayan Yeni Akit gazetesi çeşitli defalar haber dili nedeni ile protestoların hedefi olmuştu.

 

“GEREKİRSE KAFA DA KESİLİR KOL DA”

En son Cengiz Çandar hakkında asılsız yayınlarıyla tepki çeken, olimpiyatlarda madalya kazanan kadın atletlerin kol ve sırtlarını sansürlemesiyle de gündeme gelen Yeni Akit gazetesinin 'kardeş' bir internet sitesi "HaberVaktim" Suriye'de hükümete karşı savaşan muhaliflerin yaptığı katliamlardan birini haber yaptı.

"Özgür Suriye Ordusu katliam yapıyor" başlıklı video-haber şöyle devam ediyordu: "Yayınlanan son görüntüler ise isyan ettiren cinsten... Özgür Suriye Ordusu'na bağlı muhalif birlikler Halep'te kim olduğu bilinmeyen bir adamın kafasını keserken görüntülendi. Küçücük bir bıçakla kurban keser gibi kafa kesen muhalifler bu sırada "Allahu Ekber" diye bağırıyorlar. Görüntüler izlenecek gibi değil. O yüzden sansürlenmiş olarak kısa bir kısmını yayınlıyoruz..."

Şaşkınlıkla bu korkunç habere baktıktan sonra okur yorumlarını merak ediyorsunuz. Okurlar kendi aralarında tartışmaya girmişler. Olayı vahşet olarak niteleyenleri ve dinde yeri olmadığını söyleyenlere karşı bir kısmı kafa kesmeyi normal karşılamış, ayetlerle hadislerle desteklemiş. Haberin hiçbir yerinde geçmemesine rağmen katliamı açıktan savunmak için kurbanın "tecavüzcü" veya "bebek katili" olabileceğini varsayanlar var.

İşte “HaberVaktim" okurlarının yorumlarından seçmeler:

"DEMOKRAT OLMUŞSUNUZ İYİCE"

Yazar: muadh - 2012-08-13 20:21:38

siz neyin dinini yaşıyorsunuz

gerekirse kafa da kesilir kolda peygamberimiz kılıcını süs olsun diye taşımıyordu hz ömerle övünüyorsunuz ama onu tanımıyor gibi yapıyorsunuz şeytanın bile kafasını kesmeyi aklından geçiren bir halifeydi(Allah ondan razı olsun) sapık fırkalar öyle laflar eder ki lafın nereye gittiğini anlayamazlar

...............................

Yazar: Mubelliğ - 2012-08-14 22:59:20

Bu vahşet değildir.zira allah kur anda ey rasulum kafirlere gücünü göster,göster ki korksunlar,korksunlar ki huzuru bozucu davranışlara kalkışmasınlar.evet....vahşet değil....silaha gelince ne...fabrika mı kursunlar...ne basit ve komik yazıyorsunuz.

...............................

Yazar: sarkgunesi - 2012-08-13 19:28:14

boyunu vurmak en acısız ölümdür.Kâfirlere karşı en güzel öldürme Rasulullah'ın sünneti boynunu vurmaktır.Çünkü o böyle yapmış ve yaptırmıştır.Kaldı ki ben burda demokrasi narası atan Ö.S.O 'nu savunmuyorum.Demokrat-laik müşriklerden fayda gelmez.Açın Allah'ın Tevhid dinini öğrenin!"Cehaletin ilacı sormaktır."

...............................

Yazar: kemalistsavar - 2012-08-13 23:58:35

hangi hükme göre kafa kesiyormuş diye soruyor nusayri yanlısı, alevi olması kuvvetle muhtemel bir arkadaş ! Allah ın hükmüne göre kafa kesiyor birader? kuran diyor kafirlerin boyunları vurun diye? başka bir sorunuz var mı ??? 6 ayda 30 bin kadın çocuk öldürdünüz bir şiinin boğazlanması mı dokundu sana? yezid kadar taş düşsün başına

...............................

Yazar: acaba - 2012-08-13 19:25:40

Allahin emrettigi gibi kimsenin yadirgamalarindan ayiplamalarindan cekinmiyen muminler oldukca zulme karsi denge saglanir

...............................

Yazar: kemalistsavar - 2012-08-13 22:48:33

birileride utanmadan merhamet merhamet bağırıyor ! merhamet etmeyene merhamet olunmaz bunu bilmiyor musun sen ey müslüman ? Allah tan peygamberden daha mı merhametli kesildiniz başımıza ? onları kafirleri gördüğünüz yerde boyunlarını vurun ! bunlarda vuruyor işte ! keşke hepsinin boynunu kılıçla ayırsalar gövdelerinden.

...............................

Yazar: gastovski - 2012-08-13 16:31:32

Helal Olsun. İnşallah böyle kareleri daha çok görmek isteriz. Münafık ve kafirlere karşı daha çok böyle şeyler yapılmalı. Ne de olsa şeriatın kestiği parmak acımaz.

...............................

Yazar: Moiz Kadmon - 2012-08-13 16:14:57

BÜTÜN YARALARA KISAS!!! göze göz, dişe diş, bütün yaralara kısas...Ben bu yasaya inanırım; adı Şeriat.

...............................

Yazar: huccet - 2012-08-14 09:00:21

Allah ve resulüne savaş açanlar

bugünde aynı sapıklar lailahe illa esed (haşa) diyorlar yok direnişciler silahı abd den alıyormuş bırakın demogojiyi esed in silahları nereden oda mozkoftan alıyor biz sünniler takiyye yapmayız ben bu videoyu izlerken haz duydum.

...............................

VEEE.... YORUMLARIN ALTIN VURUŞU GELİYOR

Yazar: sarkgunesi - 2012-08-13 16:44:11

Rasulullah (a.s) ve ashabı Beni Kurayza'dan 700 Yahudi kâfirinin boynunu vurdurmadı mı? Sizin menheciniz kaymış Ey Akit yöneticileri.Demokrat olmuşsunuz iyice. Tağutlara yapışın bakalım. Onlar size fayda vermeyecek!

Tamamını buradan okuyabilirsiniz:

http://www.habervaktim.com/haberoku.php?id=258072