Ali Bayramoğlu'ndan medyada da geniş tepkiler gören İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin için ilginç bir yorum geldi... 24 TV'de konuşan Bayramoğlu, Bakan Şahin'in AKP'nin gerçek zihniyetini temsil ediyor olabileceğini söyledi.

 

"ŞAHİN AKP'NİN DERİNLERDEKİ ZİHNİYETİ Mİ DİYE SORMAYA BAŞLADIM"

Bayramoğlu, Bakan Şahin'in hükümeti ifade etmediği yönündeki düşüncesinin değişmeye başladığını söylerken "artık bu hükümetin derinlerinde yatan bir zihniyetin tam temsilcisi mi acaba diye sormaya başladım" dedi:

 

ULUDERE'DE BAŞBAKAN İLE ŞAHİN BENZER TUTUMA SAHİP

"Ben kendisine çok eleştiri yaptım. Kendisinin oraya bir marangoz hatasıyla oturduğunu söylediğim için de bana dava açtı. Biraz daha yüksek sesle ve tahrik edici şekilde söylemek istiyorum. Evet Şahin'in bu hükümete uygun bir Bakan olmadığı görüşündeydim. Ama artık bu hükümetin derinlerinde yatan bir zihniyetin tam temsilcisi mi acaba diye sormaya başladım. KCK operasyonlarındaki kaba bakış açısıyla İçişlerinin Bakanı'nın açıklamaları iç içe giriyor. Sonra da bunu Başbakan savunuyor. Evet Başbakan'ın dili ile Bakan'ın dili farklı ama kaba taslak baktığınız zaman Başbakan da özür dilemeye çok yanaşmıyor, bunu terör örgütünün talebi olarak görüyor. Burada bir tavizden bahsediyor. Burada bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum... Bizim artık vicdan yerine hukuku öngören, kişileri değil mekanizmaları esas alan bir yaklaşıma ihtiyacımız var..." (GAZETECİLER.COM)