Aralarında, Orhan Pamuk, Cem Boyner, Fusun Eczacıbaşı, İshak Alaton, Yıldız Ramazanoğlu, Osman Baydemir gibi isimlerin de bulunduğu 221 aydın, sanatçı ve işadamı, Gazeteci Yazar Ali Bayramoğlu hakkında Yeni Akit tarafından yapılan yayınları kınadı ve suç duyurusunda bulundu.

 

Bildiri metninde şu görüşlere yer verildi:

 

“Etnik ve dini kimlikler dahil, her türlü farklı kimliği düşman olarak gören ve gösteren, yazar ve aydınları “Ermeni”, “Rum”, “Yahudi” vb. diyerek ırkçı saldırganlığın hedefi haline getiren yayın anlayışını tehlikeli buluyoruz. Kışkırtıcılık yapan, gazetecilik mesleğinin itibarını zedeleyen bu tür yayınlara karşı, düşünce, inanç ve ifade özgürlüğünü savunmayı sürdüreceğiz. Nefret suçu işleyen yayınlar konusunda kamuoyunu uyarıyor, bu tür yayın yapan gazeteler ve gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz”

 

Metni imzalayan bazı isimler şunlar:

Ahmet İnsel, Ahmet İsvan, Akın Atalay, Alev Er, Atilla Güner, Aybars Ungan, Aydın Engin, Ayşe Hür, Ayşegül Devecioğlu, Balçiçek İlter, Baskın Oran, Belma Akçura, Betül Tanbay, Bülent Somay, Can Paker, Cem Boyner, Cem Behar, Cengiz Aktar, Cengiz Çandar, Cüneyt Cebenoyan, Çiğdem Mater, Delal Dink, Ergun Babahan, Erol Katırcıoğlu, Ertuğrul Kürkçü, Ezgi Başaran, Fahri Aral , Fatmagül Berktay, Ferhat Kentel, Füsun Eczacıbaşı, Gençal Gürsoy, Gündüz Vassaf, Hasan Cemal , Hidayet Şefkati Tuksal, İbrahim Betil, İnci Hekimoğlu, Lale Mansur, Ludmilla Büyüm, Mete Çubukçu, Murat Belge, Murat Çelikkan, Nazar Büyüm, Neşe Erdilek, Nuri Çolakoğlu , Oral Çalışlar, Orhan Pamuk, Osman Baydemir, Osman Kavala, Oya Baydar, Ömer Madra, Rakel Dink, Sebahat Tuncel, Sevda Alankuş , Sırma Evcan, Sırrı Süreyya Önder, Sibel Asna, Şahin Alpay, Şirin Tekeli, Taner Akçam, Tanıl Bora, Tarık Ziya Ekinci, Ufuk Uras, Ümit Fırat, Yasemin Çongar, Yavuz Baydar, Zeynep Tanbay.

 

YENİ AKİT'İN BİR TEK ‘VURUN’ DEMEDİĞİ KALMIŞTI!

Akit'e yakın internet sitesinde Ali Bayramoğlu hakkında karanlık bir iftira operasyonu başlatılmıştı. Söz konusu internet sitesi, "Ermeni kökenli" olduğunu ve "Ermeni tezlerini ırkçı bir saikle savunduğunu"nu iddia ettiği Ali Bayramoğlu'na gazete okurları ve çalışanlarının da tepkili olduğunu öne sürmüştü. Bayramoğlu'nun İngiltere'de faaliyet gösteren bir düşünce kuruluşu olan DPI toplantısına katıldığını haber yapan internet sitesi, DPI'ın PKK'nin yan kuruluşu olduğunu iddia ederek yazarı açıkça hedef göstermişti.