Akşam Gazetesi'nde bugüne kadar eşine rastlamadığımız bir "köşe" katliamı gerçekleşti.

 

Önce Serdar Akinan’ın yazılarına son verildiği haberi duyulmuştu. Ardından asıl deprem yaşandı. Gazeteden gönderilen diğer isimler şunlar; Nagehan Alçı, Cemalettin Taşçı, Serdar Akinan, Turgay Şeren, Barış Bardakçı, Burhan Ayeri ve Ali Saydam.

 

Bu büyük operasyondan yara almayan tek birim Haber Merkezi oldu. Gazetede muhabir ve editörler arasında asla işten çıkarma olmayacağı bilgisi geldi.

 

“EN KÜÇÜK BİR BASKI DAHİ GELMEDİ”

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, "Yollarımızı ayırdığımız yazar arkadaşlarımıza ilişkin siyasi, askeri ya da iş çevrelerinden en küçük bir baskı dahi gelmedi. Baskı gelse bile buna izin vermeyiz. Biz gazeteyi yeniden yapılandırıyoruz" dedi.

 

Bugün yedi yazarla yollarını ayırdığı için tüm gözlerin üzerine çevrildiği Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, "Yazarlarımız Nagehan Alçı, Cemalettin Taşçı, Serdar Akinan, Turgay Şeren, Barış Bardakçı, Burhan Ayeri ve Ali Saydam'la yollarımızı ayırdık" dedi.

 

Gerçek Gündem’in sorularını yanıtlayan Küçükkaya, şöyle konuştu: "Yazarlarımızın gazete ile yolarının ayrılması sürecinde herhangi bir siyasi otoriteden baskı gelmedi, gelemez... Bu karar bizim de üzülerek aldığımız bir karardı. Kurumu yeniden yapılandırabilmek için bu uygulamayı yaptık. Bu süreçten bir editörümüz, bir muhabirimiz bile etkilenmeyecek."

 

Küçükkaya, "siyasi baskı" yüzünden yazarlarla yollarının ayrıldığı iddialarının gerçekçi olmadığını belirterek, "Nagehan Alçı AK Parti'yi destekliyor. AK Parti Nagehan'ın işten çıkarılması için baskı mı yapacak?" diye de sordu.

 

Öte yandan, Karamehmet Grubu'na bağlı Güneş Gazetesi'nin de Ahmet Çavuşoğlu ile yollarını ayırdığı öğrenildi.