Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, AKP'den Marmaris Belediye Başkan adayı olan ancak seçilemeyen, İngiltere'nin Marmaris Fahri Konsolosu Doğan Tugay'ın, katıldığı bir toplantıda görüntü alan Marmaris TV sorumlu müdürü ile iki kameramanını talimat verip tartaklattığı belirtildi.

Yaşananlar, kameralar tarafından saniye saniye görüntülenirken, taraflar birbirlerinden şikayetçi oldu.

Şehir içinde çeşitli hatlarda hizmet veren minibüs sahipleri tarafından kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odalarının temsilcilerinin de katılımıyla Marmaris Otobüs Garajı'ndaki bir kafeteryada, dün bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, AK Parti'den Marmaris Belediye Başkan Adayı olan ancak seçilemeyen Doğan Tugay da katıldı.

Tugay, toplantıda Marmaris TV'nin kendisini görüntülemesine sinirlendi. İddiaya göre, Tugay, korumasına, “Oğlum çektirmeyin. Ne çekiyorsun. Çektirmeyin şu adama. Hala çekiyor. Alın makinesini. Versinler mahkemeye. Gidin üç ay yatın" diyerek, talimat verdi.

Bunun üzerine Tugay'ın şoförü ve koruması Şeref T., AK Parti Marmaris İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Anıl B. ve partililerden Barbaros T., Marmaris TV Sorumlu Müdürü Hayriye Akok ile kameramanlar Özgen Kemer ve Murat Arıkan'ın görüntü almalarını engelleyip, tartakladı. Polisin gelmesiyle, olaylar yatıştı. Marmaris Devlet Hastanesi'ne giden Akok ve iki kameraman darp raporu alıp, Çarşı Polis Merkezi'ne şikayetçi oldu. Tugay'ın da Marmaris TV'nin üç çalışanından şikayetçi olduğu öğrenildi.

Marmaris TV Sorumlu Müdürü Hayriye Akok, “Toplantıda, AK Partili Doğan Tugay, Şoförler ve Otomobilciler Odası Marmaris Şube Başkanı İbrahim Tarım, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Şencan, Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Marmaris İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Cihan'ın da aralarında bulunduğu oda ve kamu kurumu görevlileriyle bir aradaydı. Kamuya açık alanda gerçekleşen bir toplantının bilinmesinin Tugay'ı neden bu kadar rahatsız ettiğini anlayamadı ki" dedi.

Doğan Tugay ve AK Parti Marmaris İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Anıl Berk ise konuyla ilgili daha sonra gerekli açıklamayı avukatları aracılığıyla yapacaklarını söyledi.

Marmaris TV, 30 Mart'ta üçüncü kez CHP'den Belediye Başkanı seçilen Ali Acar'ı destekleyen yayınları dikkat çekiyor. (Medyatava)

video