Yeni Akit gazetesi, ODTÜ'de düzenlenen bir sempozyuma katılacak olan Sevan Nişanyan'ın üniversiteye gelişini 'provokasyon' olarak nitelendirdi. Gazete Nişanyan'a hakaretler yağdırdı.

Gazete, 'Fitne üssü ODTÜ' başlıklı haberinde, Göktürk-2 uydusunun fırlatılması için düzenlenen tören için üniversiteye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto eden öğrencileri hatırlatarak, "ODTÜ, şimdi de İslam karşıtı Nişanyan'ı ağırlamaya hazırlanıyor. Nişanyan'ı 17 Şubat'taki sempozyuma davet eden ODTÜ, yeni bir provokasyona çanak tutuyor" dedi.

Haberde, "15-16-17 Şubat 2013 tarihlerinde ODTÜ'de düzenleneceği ve ateizm propagandası yapılacağı bilinen" diyerek, henüz gerçekleşmemiş sempozyum  hakkında öngörülerde bulunulan haberde, "1. Teoloji Sempozyumu'na daha önce Hz. Resulullah (SAV) Efendimize ağır hakaretler savuran Sevan Nişanyan'ın da davet edildiği öğrenildi. Ateist kesimin Kur'an ve İslamı tartışacak olması, yeni bir provokasyonun habercisi..." denildi.

NİŞANYAN'A 'SAPKIN', 'PROVOKATÖR' YAKIŞTIRMASI

Sevan Nişanyan'ı hedef alan haberde, Nişanyan'a 'sapkın', 'provokatör' gibi hakaret içerikli kavramlarla yüklenilirken, 'ateizm' ise yerden yere vuruldu ve haber, ayrımcı bir dil üzerine oturtuldu.

"Geçtiğimiz 21 Aralık tarihinde şarap eşliğinde kıyamet kutlaması yapan sapkın ekibin başını çeken Nişanyan'ın, Sempozyum'un 17 Şubat Pazar günkü oturumlarında 'Kur'an Terminolojisinin Tarihsel Kökenleri' adı altında 'sunum' yapacağı, ardından da Edip Yüksel'le münazarada bulunacağı duyuruldu" şeklinde verilen haberin ara başlığı ise 'ODTÜ kin kusacak' şeklinde oldu.

Açık bir ayrımcılık içeren haberde, "şimdi de ateizm propagandası" denildi; ODTÜ'de yapılan Erdoğan protestosu da yerden yere vuruldu.

Gazete, haberinde, Sempozyum'un düzenlenmesine henüz iki ay gibi bir süre olmasına rağmen, ODTÜ ve Nişanyan'ı 'provokatör' ve 'gerilimi tırmandıran' olarak niteledi.  (Demokrat Haber / Bekir Avcı)