Yeni Akit gazetesi yaptığı bir haberde, DTK Eş Başkanı Ahmet Türk’ün inisiyatifinde düzenlenen Ezidilik Konferansı nedeniyle, "Türk’ün aslında Kürt olmadığını, Kürt kimliği altına gizlenmiş bir Ezidi olduğunu" iddia etti.  

 

Yeni Akit'ten Osman Yiğit'in yaptığı haberde "Ahmet Türk'ün Ezidilerin Kürt olduğunu iddia ederken asıl amacının Kürtlerin Ezidi oldukları propagandası yapmak olduğu" iddia ediliyor.

 

Türk'ün, geçtiğimiz yıllarda Irak'taki Federe Kürdistan'da bulunan Ezidilerin kutsal şehrine yaptığı ziyarete de değinen Akit gazetesi, haberinde "PKK, BDP, DTK, KCK gibi yapılanmaların içinde Ermeni varlığının yanı sıra, Ahmet Türk gibi birçok Ezidi'nin de faaliyet gösterdiğini" söylüyor.

 

YENİ AKİT'İN SİCİLİ KABARIK

Yeni Akit gazetesi geçmişte yaptığı haberlerde de Zerdüştlük inancına atıfta bulunarak, bu inanca mensup kişilerin "tavuk ve köpeklere tapındığını"  belirtmişti.

 

Ayrıca Alevilik inancıyla ilgili olarak da gazete, cem törenlerine işaret ederek, inanca bağlı olanların giyindikleri kıyafetleri giyinenlere "cem yapan dansçılar" yakıştırması yapmıştı.  

 

Gazete, Sivas Katliamı için de "19 yıllık yalan" manşetini atmış, hayatını kaybeden 35 kişinin yanarak değil, kurşunlanarak öldürüldüğünü iddia etmişti. (Demokrat Haber / Bekir Avcı)