Yeni Akit gazetesi, Samatya’da meydana gelen saldırıların zanlısı olarak tutuklanan Murat Nazaryan’la ilgili olarak Agos’un son sayısında yayımlanan haberden akıllara sığmayacak bir sonuç çıkardı. Dünkü sayısının birinci sayfasında sürmanşette “Agos’tan ahlaksız propaganda’ spotunu atan gazete, “Katil Ermeni çıkınca ‘Müslüman olmuştu’ dediler” başlığıyla, Agos’un, Nazaryan’ın Ermeni olduğunu önce gizlemeye çalıştığını, tepkiler üzerine ise “Müslüman olmuştu” propagandası yaptığını iddia etti.

Kendi dünya görüşüne uymayan gazeteci ve aydınlar hakkında yaptığı saldırgan yayınlarla tanınan Yeni Akit gazetesinin dünkü sayısında Furkan Altınok imzası ile yayımlanan “Ahlaksız propaganda” başlıklı haber, Agos hakkında temelsiz iddialarla dolu. “İstanbul’daki Ermeni vatandaşların yayın organı” olarak sunulan Agos’un “duyğu sömürüsü” yaptığı savunulan haberde, Agos’un Nazaryan’ın son zamanlarda namaz kılmaya başladığı bilgisini tanıklara dayanarak aktarması, “propaganda” olarak gösteriliyor.

Saldırılar yaşanırken ‘Müslümanların hedef gösterildiğini’ iddia eden gazete, “İlkin Ermeni olduğu bilgisini gizlemeye çalıştılar olmayınca da şimdi Ermeni kökenli faili hakkında son zamanlarda Müslüman oldu propagandasına başladılar” ifadelerine yer verdi.

Nazaryan’ın Müslüman olduğu iddiası, yakalandığı 4 Mart tarihinde başta Cihan Haber Ajansı olmak üzere pek çok ajans tarafından Nazaryan’ı tanıyanların ifadeleri ile birlikte servis edilmişti. Daha sonra Agos’un konuştuğu ve Nazaryan’ın çalıştığı pansiyonun sahibi Kadir B. de, aynı bilgiyi muhabirlerimizle paylaşmıştı. Kadir B.’nin aktardığı bu bilgi, Agos’un haberi içinde yorumsuz bir şekilde, başlık veya spotlara yansıtılmadan verilmişti. (Medya Tava)

Agos’un, Akit tarafından “Ahlaksız propaganda” başlığıyla hedef gösterilen haberini okumak için tıklayınız.