AK Parti, bugün gerçekleştirdiği 4. Olağan Genel Kurulu’nu takip etmek isteyen Cumhuriyet, Evrensel, Birgün, Aydınlık, Sözcü, Gözcü gazetelerini engellemişti. Bu uygulama yoğun tepki alırken bir engelleme de televizyon ekranlarında yapıldı.

 

Cumhuriyet’in haberine göre Habertürk’ün AKP’nin bugünkü kongresini yorumlamak üzere ekrana davet ettiği Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer’in yayına çıkmasını AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in danışmanının telefonu engelledi.

 

YA O YA BEN

Habertürk TV, 29 Eylül saat 18.00’de yayınlanan haber bültenine AKP 4. Olağan Kongresi’ni değerlendirmek üzere Utku Çakırözer’i davet etti. Yayının başlamasına dakikalar kala AKP’nin Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in yardımcısı kanal yöneticilerine “Bu yayını yapmak için bizden izin almadınız. O yüzden yapamazsınız” dedi.

 

Yayın yasağına gerekçe olarak Cumhuriyet Gazetesi'nin kongreyi izlemesine getirilen yasağı gösteren yetkili, kanal yöneticilerini de tehdit ederek, “Eğer bu yayın yapılırsa, bu gece Hüseyin Çelik’in katılacağı program da yapılmaz. Hüseyin Çelik sizin yayınınıza çıkmaz” diye konuştu.

 

Bu sözler üzerine durumu değerlendiren kanal yöneticileri Çakırözer ile yapacakları canlı yayını iptal etmek durumunda kaldı.

 

Habertürk yetkilileri, Çakırözer’den özür dileyerek anlayış göstermesini istediler.”

 

BU ONU DA AŞARMIŞ

Dikkat çekici bir başka ayrıntı ise Hikmet Çetinkaya’nın bugünkü köşesinde yer alıyor. Hikmet Çetinkaya bugünkü köşe yazısına “Türkiye nereye gidiyor?” sorusuyla başlamış ve devamında AKP’nin basına uyguladığı sansürü eleştirmişti. Yazısının bir bölümünde ise Çetinkaya konuyla ilgili bir duruma dikkatleri çekmişti. İlgili bölüm şöyle:

“Ankara Temsilcimiz Utku Çakırözer, muhabirlerimiz ve yazarlarımız şaşkın...

Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, Cumhuriyet’in akretide edilmemesi karşısında arkadaşlarımıza söylediği şu: Bu beni aşar!”

 

Gökhan Soysal / Demokrat Haber