A Haber'de yayınlanan Yüzde Yüz Siyaset programında Ahmet Türk krizi çıktı. A Haber raiting uğruna Kürtlerri kapıştırmaya çalışınca Ahmet Türk oyunu fark ederek son anda programdan çekildi.

 

A Haber, Kılıçdaroğlu-Erdoğan görüşmesinin yeni bir beklenti yarattığı bir ortamda, Kürt siyasal temsilcilerine karşı provokatif söylemleriyle bilinen Kemal Burkay ve Mehmet Metiner’i Ahmet Türk’ün yanına programa çağırınca tepki çekti.

 

Ahmet Türk, Kemal Burkay ve Mehmet Metiner'in konuk olduğu programa katılmaktan son anda vazgeçti.

 

BDP MESAJ YAYINLADI

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş twitter’dan şöyle yazdı:

“a haber'de, Sn.Ahmet Turk'e bilgi verilmeden metiner ve burkay programa davet edildigi icin Sn.Turk son anda programdan çekilmiştir”

 

BDP'nin resmi Twitter sayfasından yayınlanan mesajda da şöyle dendi:

DTK eş genel başkanı Ahmet Türk, bilgi verilmeden K Burkay ve M Metiner'in de programa alınmaları nedeniyle son anda yayından çekilmiştir.

 

O İKİSİ VARSA BEN YOKUM

Bunun üzerine A Haber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Er iki gündür tanıtımın ekranlarda dönmesine rağmen Ahmet Türk'ün, BDP tarafından yayına çıkarılmadığını ileri sürdü.

 

Twitter'da yayınlanan mesajlar üzerine açıklama yapan programın moderatörü Sevilay Yükselir ise Ahmet Türk'ün Mehmet Metiner ve Kemal Burkay'ı görünce "O ikisinin olduğu yerde ben olmam" diyerek programa katılmadığını ifade etti.

 

A Haber ekranlarında 2 gündür yayınlanan jenerikte AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, CHP Parti Meclisi Üyesi Mesut Değer, yazar Kemal Burkay ve Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün konuk olacağı duyurulmuştu.