Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, Star gazetesinin "Ahmet Türk ve Sırrı Sakık'tan PKK'ye hendek resti" haberini yalanladı.

Konuya ilişkin yayımlanan tekzipte, "AKP-Saray medyasına bağlı Star adlı 'gazete'nin, 5 Ocak'ta yayımlanan sayısında, 'Hendeğe karşı halkın yanında' başlıklı haberinde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'e ait olduğu iddia edilen açıklamaların ve haberin tek bir cümlesi dahi doğru değil; tamamı kurgudur, gerçekdışıdır" denildi.

'HALKIN MORALİNİ BOZMAYA YÖNELİK PROPAGANDADIR'

Türk, şunları da ifade etti: "Bu haberin asıl amacının halkımızın moralini bozmaya yönelik bir propaganda olduğunu biliyoruz. Geçmişte Hitler Almanyası'nda halkın moralini bozmak için ve devam eden mücadelesini kesintiye uğratmak için Goebbles'in yürüttüğü propagandanın benzerini bugünkü iktidar, yandaş medyasıyla birlikte yürütüyor. Partimizin içinde sanki karşıt görüşler varmış gibi bir algı oluşturmak için çalışmaktadır. Siyaset yaptığımız günden bugüne kadar halkımızın ve partimizin perspektiflerini esas alarak siyaseti sürdürdük. Bu konuda halkımızın yürüttüğü mücadelenin yanında olduk. Halkımızla birlikte demokratik geleceğimizi belirlemek için kararlılıkla çalışmalarımızı ve siyasetimizi sürdüreceğiz." (DİHA)