Gazeteci Ahmet Şık’a, Toronto’da 2013 Uluslararası Basın Özgürlüğü ödüllerinden biri verildi.

Kısa adı CJFE (Canadian Journalist for Free Expression) olan İfade Özgürlüğü İçin Kanadalı Gazeteciler örgütü, 2013 Uluslararası Basın Özgürlüğü ödüllerinden birine, Gazeteci Ahmet Şık’ı layık gördü.

CJFE’nin ödül töreni, Toronto şehir merkezindeki Fairmont Royal York Otel’de yapıldı. Gecede Ahmet Şık’ın ödülünü Kanadalı televizyoncu Denis Donlon verdi.

Ödülünü aldıktan sonra bir konuşma yapan Ahmet Şık, Türkiye’nin dünyanın en büyük gazeteci hapishanelerinden biri olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Ben bir gazeteciyim, politikacılar gibi süslü laflar edemem. Önümde iki yol vardı. Ya kötülerle bir olup iyi bir hayat sürecektim; ya da iyi bir gazeteci olup geleceğe yaşanılası bir hayat bırakacaktım. Ben zor olan ikincisini seçtim ve bu her zaman böyle olacak. Onun için de buradayım. Bana göre sorgulanmayan bir hayat, yaşanmaya değmez.”

OdaTV soruşturması nedeniyle de 1 yıl cezaevinde kalan Ahmet Şık için "Türkiye'nin en iyi araştırmacı gazetecilerinden birisi" ifadesi kullanıldı. (Milliyet)