FETÖ’ propagandası yaptığı iddiasıyla tutuklanan Ahmet Şık hakkında, 31 Ekim 2016’da Cumhuriyet’e yapılan operasyon sırasında bir gazetecinin sorularına karşılık olarak verdiği cevaplar nedeniyle soruşturma başlatıldı. Şık, “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından Umut Tepe’ye ifade verdi. 

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, ‘Şık, savcı Umut Tepe’ye suçlamayla ilgili verdiği ifadesinde, söz konusu konuşmayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret kastıyla yapmadığını belirterek, şunları söyledi: 

“Suçlama konusu edilen konuşmamdaki söylediklerim siyasal eleştiridir. Her biri nesnel temelleri olan bir hakikate işaret etmektedir. Şimdi FETÖ diye kodlanan Gülen cemaatini iktidarına ortak eden AKP ve lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır ki kendisi de ‘ne istediler de vermedik’ ve ‘ben de bunlara çok yardım ettim’ diyerek Allah’tan ve milletinden af dilemiştir. 

Suçunu da itiraf etmiş kişi ya da kişiler hakkında soruşturma açılması gerekirken aksine tüm mesleki ve siyasal geçmişi Fethullah Gülen cemaatinin yarattığı tehlikeye dikkat etmeye çalışan gazeteciler, Cumhuriyet gazetesi mensupları FETÖ’cü suçlamasıyla tutuklanmıştır. 

Hal böyle iken somut gerçeklere dikkat çeken bir siyasal eleştiri de hakaret kastı aramak yerine gerçek suçluların peşine düşmek gerekir. Suçunu da itiraf etmesine rağmen hakkında ciddi kuşkular bulunan şüpheliler hakkında sıfatı her ne olursa olsun soruşturma açmayan yargı mensupları hakkında da görevi kötüye kullanma ve görevi ihmal suçlarından soruşturma açılması gerekmektedir.” Şık, ifadenin ardından Silivri Cezaevi’ne gönderildi.