Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, dünkü köşe yazısında  HDP'ye oy verecekler için 'Kalaşnikofa şarjör olmayın' diyen Sözcü yazarı Yılmaz Özdil için 'ebleh faşist' ifadesini kullandı.

HDP’nin seçim stratejisini, “Doğu’dan Batı’ya tüm Türkiye’ye seslenmeye çalışmıyorlar mı? Müftüsünden sosyalistine, başörtülüsünden Ermeni’sine… Bin türlü renge açılmıyorlar mı? Güler yüzlü bir kampanyayla gönülleri kazanmaya çalışmıyorlar mı? Tüm Türkiye’ye kardeşlik eli uzatmıyorlar mı? Taraftarlarına “Başka partilere oy verenler de sizin kardeşinizdir” demiyorlar mı?” diye anlatan Ahmet Hakan, sözü Yılmaz Özdil’in dünkü yazısına getirdi.

Hakan, Özdil'e isim vermeden "Hadi faşist faşistliğini yapıyor. Ve çıkıp 'Bunlara verilen oy Kalaşnikof'a şarjör olur' falan diyor. Bu yaklaşım... Roboski'de devlet bombalarıyla parçalanmış ölü canların ardından, 'Bunlar katırdır' diye yazabilen ebleh faşiste pek yaraşıyor. Onu yadırgamıyoruz" yazısıyla yüklendi.

Ahmet Hakan’ın Hürriyet’teki yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

Hadi faşist, faşistliğini yapıyor.

Ve çıkıp “Bunlara verilen oy Kalaşnikof’a şarjör olur” falan diyor.

Yazını tamamı burada: http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/ahmet-hakan_131/hay-hdp-kadar-baraj-dokulsun-ustunuze_29199532