Agos Gazetesi önüne, siyah çelenk bırakarak, sosyal medya üzerinden "Bir gece ansızın gelebiliriz" diye tehdit eden, Milliyetçi Türkiye Partisi İstanbul İl Başkanı Bilal Gökçeyurt ile Turan Ocakları Genel Başkanı Ercan Urçar, suç unsuru oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.

İstanbul 62. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya sanıklar ile müşteki Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yedvart Danzikyan katıldı.

HRANT DİNK'DE DE AYNI TEHDİDİ ALDIK

Sanıklardan şikayetçi olan Danzikyan, "Bina kapalı iken siyah çelenk koymuşlar. Sabah gazeteye gelince gördük. Daha sonra sanıkların bu çelenk koyma faaliyetini sosyal medyada da paylaştıklarını ve hakaret ederek tehditler de bulunduklarını görünce şikayetçi olduk. Hrant Dink öldürülmeden önce de bir gece ansızın geliriz diyerek toplanmışlardı. Sonrasında da Hrant Dink'in başına gelenler malum. Bu nedenle biz bu durumu tehdit olarak algıladık ve hepimiz tedirgin olduk" diye konuştu.
 
 
Sanık Bilal Gökçeyurt da kanuna göre kurulmuş bir parti olduklarını söyleyerek, "Biz iki tane çelenk koyduk. Biri Milliyetçi Türkiye Partisi diğeri de Turan Ocakları adına idi. Facebook üzerindeki paylaşımları ben yapmadım. Kimin yaptığını hatırlamıyorum. Bu hesap Turan Ocakları İstanbul Şubesi'ne aittir. Yazıları ben yazmadım" dedi.

MAHKEME BERAAT KARARI VERDİ
 
Yapılan savunmaların ardından duruşmayı karara bağlayan mahkeme, sanıklar Bilal Gökçeyurt ile Ercan Urçar'ın, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verdi.

Agos Gazetesi avukatı Hakan Bakırcıoğlu, hukuka aykırı olduğunu belirterek karara itiraz etti.