TV8'i satın alarak gündeme gelen televizyon yapımcısı Acun Ilıcalı, katıldığı televizyon programında tv8'deki işten çıkarmalara, dershanelerin kapatılmasına ve Gezi Parkı protestolarına değindi.

Ilıcalı, işten çıkarmalar konusunda kendisini savunurken, şunları söyledi:

"İşten çıkarmaların Acun medya ile ilgisi yok. Çok önemli haber kanalları var. Ben de kendi açımdan bakıyorum, herkes bildiği işi yapmalı diye düşünüyorum. O yüzden uzmanlık alanım eğlence sektörü olduğu için bu yönde işler yapmak istiyorum. Ana haber bülteninde çalışmadım, işin nasıl işlediğini bilemem. O yüzden ben eğlence sektöründe varım."

DERSHANELERİN KAPATILMASI

Dershanelerin kapatılması meselesine de değinen Ilıcalı, "Dershaneler kapatılırsa eğitim sisteminin çok şey kaybedeceğini düşünmüyorum" dedi, şöyle konuştu:

"Dershaneler kapatılırsa eğitim sisteminin çok şey kaybedeceğini düşünmüyorum. Ülke gündemini takip ediyorum. Bu ülkeden ekmek yiyen bir insanım. Bu kadar büyümemesi gereken bir sorun, gereğinden fazla büyümüş bir sorun olarak görüyorum. Dershanelere verilen parayı gereksiz buluyorum. Yakınlarımda birçok kişinin dershane ücretlerini seve seve de ödüyorum ancak üniversite paralarını ödemek isterim. Dünyanın çok az ülkesinden dershane var."

"GEZİ" YORUMU

Son olarak Ilıcalı, Gezi Parkı direnişine ilişkin de yorum yaptı. Başbakan Erdoğan'ın "Dış güçlerin oyunu" açıklamaların benzer değerlendirmelerde bulunan Ilıcalı, Gezi'yi 'darbe' anımsatmasıyla yorumladı:

"Birileri bizim birbirimize düşmemiz için çabaladığını düşünüyorum. Ülke ne zaman bir atak yapmış, hemen darbe olmuş, bir olay olmuş. Ülkemizin gelişmesi engellenmiş. Sanki Gezi Parkı olaylarında yine bu tarz bir duruma düştüğümüzü hissettim. Herkesin biz ne yapıyoruz diye düşünmesini istiyorum." (Medyatava)